Vul hier uw zoekterm in
 • Adviseur vinden
  Nederlands

  Robottafel voor cobots met het X-frame machineframe van häwa

  Door het gebruik van cobots kunnen bedrijven hun kwaliteit, omzet en productiviteit verhogen. Met name in de productie en industrie wordt de inzet van cobots steeds belangrijker om werkprocessen te automatiseren en te optimaliseren. Maar hoe ziet het werken met een cobot er eigenlijk uit? Cobots zijn samenwerkende robots die zijn gemodelleerd naar de menselijke arm en nog wendbaarder zijn. Zo kunnen ze effectief eenvoudig, eentonig, repeterend of potentieel gevaarlijk werk op zich nemen en een professional assisteren.

  Om maximale veiligheid te garanderen, zijn cobots uitgerust met speciale sensoren die onmiddellijk stoppen met werken als een mens te dichtbij komt. Daarom heeft een cobot, in tegenstelling tot een robot, geen beschermende behuizing nodig. De cobot kan samen met mensen aan een werktafel werken. Deze samenwerking vraagt ​​om speciale robottafels voor cobots of cobotonderstellen die ervoor zorgen dat de afzonderlijke werkstappen soepel verlopen.

  Robottafel voor samenwerkende robots

  häwa kan door gebruik te maken van verschillende modules van een samenwerkend robot-/cobotwerkstation één individueel robot-/cobotwerkstation vervaardigen. De afzonderlijke modules komen uit het modulaire X-frame machineframe en worden individueel aangepast aan de wens van de klant.

  De cobots worden bevestigd aan de frames op de werkbladen. Aan het cobottafelframe/cobot onderstel kunnen extra werkplekken of werkbanken worden toegevoegd. Zo heeft u de mogelijkheid om een ​​mobiele of een vaste opstelling van het cobottafelframe / cobotonderstel te bestellen - precies zoals het bij u en uw productie past.

  Voor de verdere opbouw kunt u kiezen uit alle componenten die in onze huidige X-frame modulaire machineframe te vinden zijn.

  Het modulaire machineframe bestaat uit:

  • horizontale en verticale profielen in standaard afmetingen
  • buizen, plaatstalen profielen en vloerpanelen
  • schakelkasten conform IP 55 met montageplaten, ventilatoren en uitlaatroosters
  • diverse deursystemen, deksels, makrolonplaten
  • massieve profielen en compacte profielen voor een eenvoudige zijmontage
  • stelwielen, zwenkwielen of stelvoeten
  • de afmetingen zijn vrij te kiezen
  • handgrepen voor het verplaatsen van de frames
  • Werkbladen verkrijgbaar in o.a. aluminium, aluminium groefprofiel, gepoedercoat staal, hout, enz.

   

  Bijzonderheden van de cobottafelframes met het modulaire X-frame

  Cobottafelframes / cobotonderstellen van häwa hebben een zogenaamd modulair frame, het X-frame machineframe. Dit kenmerkt zich door zijn hoge functionaliteit: De noodzakelijke kabeldoorvoer en het scheiden van de kabels kunnen direct in het frame worden aangebracht. Daardoor zijn extra kabelgoten overbodig; ook schakelkasten en behuizingen zijn in de machineframes geïntegreerd. Bovendien beschikt het machineframe over opbergruimte voor elektrische en pneumatische componenten, die in afzonderlijke ruimtes zijn ondergebracht. Dit ontwerp zorgt voor extra veiligheid. Bovendien zorgen de deksels aan de buitenkant van de X-frame-profielen voor snelle toegang tot het cobotwerkstation in geval van service.

  Robottafel voor cobot van häwa

  Bent u op zoek naar een individuele oplossing voor cobotwerkstations in de industrie en productie? Dan bent u bij häwa aan het juiste adres! Uit het modulaire X-frame machineframe kiest u de modules die nodig zijn voor uw werkruimte en creëert u een cobotwerkstation die aan uw wensen voldoet. Dankzij onze jarenlange ervaring, onze knowhow en intensieve begeleiding bij de meest uiteenlopende projecten, beschikken wij over een breed portfolio om u optimaal te ondersteunen bij het vinden en creëren van uw ideale cobot-werkomgeving. Bel ons of laat ons uw wensen weten via het contactformulier - wij adviseren u graag!

  Printhäwa GmbH