Vul hier uw zoekterm in
 • Adviseur vinden
  Nederlands

  Persgereedschap voor het verwerken van kabelschoenen

  Bij werkzaamheden aan schakelkasten en behuizingen moet een groot aantal kabels worden gelegd. Om hier een veilige elektrische verbinding tot stand te brengen, worden kabels vaak met kabelschoenen in de kast gemonteerd. Kabelschoenpersen ondersteunen u bij het persen van de kabels in de kabelschoen.
  Ontdek nu het assortiment persgereedschappen van häwa.

  Kabelschoentangen voor schakelkastbouw

  Bij het aansluiten van kabeluiteinden in de schakelkast worden vaak kabelschoenen en perstangen voor buiskabelschoenen gebruikt. Een veilige elektrische verbinding wordt verkregen door de kabelschoen met een dergelijke kabelschoenpers met een geschikt persinzetstuk op de kabel te persen. Met een hydraulische perstang voor kabelschoenen voert u deze werkstap bijzonder snel en netjes uit.

  Deze hydraulische perstangen vindt u bij häwa

  In het häwa assortiment vindt u mobiele perstangen voor het werken aan de schakelkast. Ons persgereedschap wordt hydraulisch bediend. Een tweetraps hydraulische pomp zorgt voor snel werken. Om een correct persproces te garanderen, opent het handpersgereedschap automatisch zodra de vereiste druk is bereikt. Bovendien hebben de perstangen voor buiskabelschoenen een ingebouwd veiligheidsventiel.

  Persgereedschap voor kabelschoenen van häwa:

  • Handhydraulische kabelschoenpers 240: Met dit handhydraulische persgereedschap perst u kabelschoenen en verbinders met een maximale dwarsdoorsnede tot 240 mm2. Door het korte ontwerp is het gereedschap bijzonder licht en handzaam. De opklapbare perskop is 180 graden draaibaar, zodat u de tang flexibel kunt gebruiken bij werkzaamheden aan de schakelkast.
  • Handhydraulische kabelschoenpers 400: Met deze hydraulische perstang neemt de maximaal te persen dwarsdoorsnede toe tot wel 400 mm2. De perskop van dit persgereedschap kan 360 graden worden gedraaid, waardoor u nog flexibeler ondersteuning krijgt bij het bouwen van schakelkasten.

  Met kabelschoenpersen hydraulisch persen en knippen

  Als u een perstang koopt, heeft u ook de mogelijkheid om met de perstang kabels met behulp van snij-inzetstukken te knippen. Hiervoor bieden wij u naast persinzetstukken van verschillende groottes verschillende kabelknip-inzetstukken aan die u eenvoudig in de perskop van de kabelschoenpers kunt steken. Met de kabelschoenpers snijdt u dus 240 aluminium- en koperkabels met een buitendiameter tot 12 mm. Met de handhydraulische kabelschoenpers 400 snijdt u kabels met een buitendiameter tot 28 mm door.
  De juiste kabelknip-inzetstukken en onze persinzetstukken vindt u in de toebehoor voor kabelschoenpersen.

  Ontdek hydraulische perstangen van häwa

  Optimaliseer uw werkprocessen bij het bouwen van schakelkasten en investeer in hoogwaardige, duurzame kabelschoenpersen van häwa. Heeft u vragen of suggesties? Onze gereedschapsexperts staan tot uw beschikking. Laat u persoonlijk adviseren en vind het juiste persgereedschap voor uw bedrijf.

  Printhäwa GmbH