Vul hier uw zoekterm in
 • Adviseur vinden
  Nederlands

  Innovatief cobotwerkstation van häwa

  Cobots (collaboratieve robots of samenwerkende robots) worden in de industrie en productie steeds vaker ingezet om processen te automatiseren. Vanwege hun lage gewicht worden cobots ook wel lichtgewicht robots genoemd. Ze zijn flexibel en gemakkelijk te vervoeren.

  Maar het grootste voordeel van cobots ligt in hun werkplek: in tegenstelling tot robots zijn cobots specifiek ontworpen om met mensen samen te werken. Ze worden gebruikt in de directe omgeving van werknemers en hebben geen beschermende behuizing  nodig. Speciale sensoren zorgen ervoor dat het werk van de cobots onmiddellijk stopt als een mens in hun werkgebied komt. Dit opent nieuwe wegen in de industriële productie; cobots kunnen werknemers ondersteunen door eenvoudige, repetitieve taken van ze over te nemen.

  Voor een soepele workflow moeten de werkomstandigheden en de werkomgeving worden afgestemd op de samenwerking tussen werknemers en cobots. Hier komen speciale cobotwerkstations om de hoek kijken. häwa is uw specialist als u op zoek bent naar innovatieve oplossingen voor een cobotwerkstation.

  Waar worden cobots gebruikt?

  Het gebruik van cobots is populair omdat ze - in tegenstelling tot robots - in bestaande productieruimtes kunnen worden geïntegreerd. Een mobiel cobotstation kan precies daar worden geplaatst waar het nodig is, grote verbouwingen in machinehallen zijn meestal niet nodig. häwa ondersteunt u bij het ontwerpen en implementeren van een cobotwerkomgeving voor uw productie, met als resultaat een collaboratieve robotwerkplek die volledig is afgestemd op uw wensen.

  Wanneer zijn cobottoepassingen zinvol?

  Het gebruik van lichtgewicht robots verandert de manier van werken in de industriële sector fundamenteel. De nadruk ligt op het optimaliseren van werkprocessen. Cobots zijn absoluut niet bedoeld om werknemers te vervangen: De samenwerkende robots nemen repetitieve, fijnmechanische, ergonomisch ongunstige of zelfs potentieel gevaarlijke taken uit handen en creëren meer tijd voor andere activiteiten.

  Zo kunnen de kracht, reproduceerbaarheid en continuïteit van machines worden gecombineerd met de flexibiliteit, het aanpassingsvermogen en de intelligentie van mensen - de samenwerking opent nieuwe mogelijkheden voor bedrijven. Een van de grootste en meest zichtbare voordelen van het gebruik van cobots is de verhoging van de productiviteit en kwaliteit.

  Vind uw geschikte cobotonderstel voor uw cobotwerkstation

  Elke fabricage en productie is anders ingericht en cobots nemen verschillende taken over. Daarom biedt häwa individuele, functionele en innovatieve cobotwerkplekken die kunnen worden aangepast aan de specifieke eisen van een bedrijf. Dit omvat zowel vaste opstelling als mobiele robotbasissen. De cobots kunnen met behulp van een geschikte adapter aan de frames op montageplaten worden bevestigd.

  Er zijn drie verschillende soorten cobot onderstellen die u bij häwa kunt laten vervaardigen:

  Het gepatenteerde modulaire X-frame machineframe wordt gebruikt voor de robottafels voor cobots en de individuele cobotwerkstations. De cobotbasisframes en de modulaire cobotbasisframes zijn gestabiliseerde en gecertificeerde schakelkasten met de gewenste IP-eis, die desgewenst ook modulair kunnen worden uitgebreid.

  Vind de juiste werkplekoplossing met häwa

  häwa ondersteunt u bij het realiseren van een cobotwerkstation volgens uw wensen en eisen. Bij het ontwerpen van onze flexibele robotplatforms profiteren we van onze uitgebreide knowhow uit de meest uiteenlopende productiegebieden. In ons portfolio vindt u een grote keuze aan verschillende mogelijkheden voor het realiseren van vaste opstellingen en mobiele basisframes voor cobots. Als alternatief ontwikkelen wij op maat gemaakte werkstations die precies aan uw eisen voldoen. Stuur ons vandaag nog een bericht via ons contactformulier en ervaar het zelf

  Printhäwa GmbH