Vul hier uw zoekterm in
 • Adviseur vinden
  Nederlands

  Wij bouwen uw behuizingen – individueel naar uw wensen.

  Waar precies moet uw behuizing aan voldoen, welke specifieke uitdagingen zijn er? Antwoorden op deze en vele verdere vragen zijn voor ons het uitgangspunt om de optimale behuizing speciaal naar uw wensen te bouwen. Veel tevreden klanten hebben wij al op deze manier begeleid. En waar moet uw behuizing aan voldoen?

  Wandbehuizing
  UL-goedgekeurde behuizingen tot beschermingsgraad IP66/Typ 4x, EMC-behuizingen en drukknopbehuizing.

  compact69-behuizing
  De serie compact69-behuizing staat voor een veilige en flexibele oplossing wanneer u een hoge beschermingsgraad, stabiliteit, grote diversiteit en corrosiebescherming eist.

  Explosieveilige behuizing
  Optimale bescherming voor gebruik in explosiegevaarlijke omgevingen.

  Klemmenkast
  In plaatstaal en roestvaststaal tot beschermingsgraad IP66/Typ 4x.

  Klein-behuizing
  Uit plaatstaal, aluminium of kunststof
  Wat maakt uit een uurwerk een klok? Uit een machine met wielen een auto? Uit elektronische componenten een PC? Het is de behuizing die het effect bepaald.

  Hygiënebehuizing
  Behuizing in voedings-middelen- en farmaceutische industrie, met de strengste normen, eenvoudig gebruik en robuustheid.

  Uiteindelijke scoort ons behuizingen-standaardprogramma met doordachte diversiteit – of het nu wandbehuizingen, EMC-behuizingen, explosieveilige behuizingen, klein-behuizingen of klemmenkasten zijn: elke häwa behuizing heeft zijn bruikbaarheid al in vele toepassingen bewezen.

  Vaak voldoen relatief kleine aanpassingen, zoals afmetingen, toegankelijkheid, bescherming, laadvermogen, klimaattechniek of binnenmontage om de häwa standaard in een individuele en tegelijk voordelige oplossing te veranderen. Soms is er toch compleet maatwerk nodig, zodat er een perfecte behuizing voor uw toepassing is. Hoe dan ook – wij richten ons volledig en op uw behoeften en geven vorm aan uw ideeën.

  Doordacht tot in detail: uw voordelen in een overzicht

  • Beschermingsgraad tot IP66
  • Links- of rechtscharnierend, wisselen zonder te boren
  • Grote stabiliteit
  • Grote keuze uit materialen van kunststoff (PC, ABS, Polyester), van plaatstaal tot roestvaststaal
  • Inzetbaar in agressieve omgevingen en bij extreme omstandigheden
  • Veelzijdige extra's
  • Montage van aan- en inbouwdelen op aanvraag
  • Flexibiliteit bij modificatie

  Bescherming door behuizing

  Een van de belangrijkste taken van behuizingen is om de ingebouwde delen te beschermen. Daartoe zijn normen vastgelegd, zoals de beschermingsgraden gedefinieerd zijn. Deze definities kunnen ter oriëntatie dienen voor welke beschermingsgraad nodig is. Beschermingsgraadgegevens verwijzen altijd naar de testomstandigheden, een verklaring over de toepassing doen ze niet.

  • Binnenopstelling / Buitenopstelling (Indoor/Outdoor)

  De normen geven vooralsnog geen verklaring wat betreft de opstelling. Bij buitenopstelling kunnen aanvullende maatregelen (bescherming tegen corrosie, verhoogde UV-bestendigheid, …) nodig zijn. Hierover adviseert uw häwa adviseur u graag.
   

  • Bescherming door behuizing volgens DIN EN 60529

  „Deze norm stelt een systeem voor de indeling van de soorten bescherming door de behuizingen van elektronische middelen beschikbaar.“*

  Aan de code-letters IP (International Protection) worden twee cijfers gehangen. Deze geven aan welke draagwijdte van bescherming een behuizing met betrekking tot contact of vreemde voorwerpen (eerste cijfer) en vochtigheid of water (tweede cijfer) biedt. Wanneer één cijfer weggelaten moet worden, wordt deze door de letter „X“ vervangen (XX, wanneer beide cijfer weggelaten worden).
   

  • IP-bescherming volgens DIN 40050 Teil 9

  „Deze norm geldt alleen voor de IP-bescherming van electrische apparatuur van wegvoertuigen.“**

  *Bescherming door behuizing (IP-Code) DIN EN 60529 Teil 1, September 2000.
  **Wegvoertuigen IP-bescherming DIN 40050 Teil 9, Mai 1993.

  Een breed terrein: häwa behuizingsoplossingen in gebruik

  häwa behuizingen zijn vooral geschikt voor gebruik een verscheidenheid van omgevingen – zowel binnen als buiten, in met name ruwe omgevingen en in gebieden met een hoge luchtvochtigheid, vocht of het risico op explosie. Waar zet u uw behuizing in?

  Printhäwa GmbH