Vul hier uw zoekterm in
 • Adviseur vinden
  Nederlands

  Knipgereedschap voor schakelkastbouw

  Bij werkzaamheden aan de schakelkast is het belangrijk om zo veilig, precies en ruimtebesparend mogelijk te bouwen. Daarom is het knippen van verschillende werkstukken zoals kabelgoten, DIN-rails of installatiekabels een vast onderdeel van de schakelkastbouw. In het assortiment van häwa vindt u een selectie van producten zoals onze kabelschaar, onze profielschaar en kabelgootknipper en ander gereedschap voor het knippen van plaatstaal, koper, aluminium en kunststof. Vind nu het juiste knipgereedschap voor uw bedrijf.

  Metaal knippen met het juiste gereedschap

  Afhankelijk van welke werkstukken u tijdens de schakelkastbouw bewerkt, stelt u verschillende eisen aan de gebruikte knipgereedschappen. häwa biedt u hoogwaardige, duurzame gereedschappen voor verschillende toepassingsgebieden voor het knippen van metaal in de schakelkastbouw. Dit zijn gereedschappen voor uw werkplaatsinrichting, maar ook mobiele apparaten voor flexibel werken.

  Knipapparaten voor uw werkplaatsuitrusting

  Bij häwa vindt u een selectie van knipgereedschappen voor het gemakkelijk op lengte knippen van kanalen en profielen die worden gebruikt in de schakelkastbouw. Deze machines worden handmatig of hydraulisch bediend. Voor dat laatste gereedschap vindt u natuurlijk de juiste electro- en luchthydrauliek pompen voor de aandrijving in het assortiment van häwa.

  Kabelgootknipper

  Met de häwa kabelgootknipper knipt u met weinig moeite PVC-kabelgoten en de bijbehorende kabelgootdeksels door. Het gereedschap is ook geschikt voor het op lengte knippen van halogeenvrije kabelgoten. De kabelgootknipper met snijmes is een geruisloos, emissievrij, spaanvrij en stofvrij alternatief voor het doorzagen van de kabelgoten met een zaag. De verende lengteaanslag van de machine zorgt voor een langer gebruik van het mes. De aan beide zijden bevestigde transparante afdekking garandeert een veilige aanrakingsbescherming bij het doorknippen van de kabelgoot.

  Voor het knippen van afzonderlijke lamellen van kabelkanalen adviseren wij onze lamellenkniptang.

  Koper- en aluminiumprofielen knippen met profielscharen

  Vertrouw op onze profielschaar om plaatstalen, koperen en aluminium DIN-rail te knippen - stil, braamvrij en precies. U kunt verschillende schaarplaten in gestandaardiseerde maten krijgen die bij de häwa profielscharen passen, maar ze kunnen ook individueel worden aangepast aan de te installeren profielen. Daarnaast kunt u met dit knipgereedschap niet alleen metalen zoals koper knippen, maar ook de profielen ponsen. Diverse schaarplaten en ponssets voor de profielscharen vindt u in onze knipgereedschap-toebehoor.

  Knipapparaat voor het knippen van kabelkanalen

  Gebruik onze kabelkanaalschaar om kabelgoten en deksels van plaatstaal en roestvast staal op lengte te knippen. Het hydraulisch bediende apparaat is geschikt voor kabelgoten met een maximale profielafmeting van 200 x 60 mm. De kanalen worden met het knipgereedschap met weinig geluid en zonder bramen of afval ingekort. De schaarplaten van het gereedschap zijn eenvoudig te vervangen. Bovendien kunnen twee profielen in één schaarplatenset worden ondergebracht - ideaal als u met verschillende kabelkanaaldoorsneden werkt.

  Mobiele kabelschaar: handgereedschap voor knippen

  Kabels en DIN-rails knippen: met gereedschap van häwa ook mobiel! Gebruik de kabelschaar om de kabel op lengte te knippen - handmatig en netjes. Door de speciale bladgeometrie is de kabelschaar ook ideaal voor het strippen van ommantelde kabels.
  De häwa profielknipper is geschikt voor het knippen van profielen van plaatstaal met de afmetingen 35 x 7,5 x 1 mm of 15 x 5 x 1 mm volgens DIN EN. Het knipgereedschap is ideaal voor mobiel gebruik en maakt het geruisloos, spaanvrij en braamvrij knippen van plaatstalen profielen mogelijk.

  Schakelkastbouw: metaal knippen met gereedschap van häwa

  Of het nu gaat om het knippen van plaatstalen of aluminium profielen, het op lengte knippen van kabelkanalen of het inkorten van kabels - met het knipgereedschap van häwa voert u uw knipwerkzaamheden aan de schakelkast snel, schoon en met weinig inspanning. Weet u niet zeker welk gereedschap geschikt is voor uw behoeften? Wij adviseren u graag persoonlijk. Neem vandaag nog contact met ons op, vind uw persoonlijke häwa-adviseur en ontdek uw ideale knipgereedschap.

  Printhäwa GmbH