Vul hier uw zoekterm in
 • Adviseur vinden
  Nederlands

  Aardbevingsbestending

  Aardbevingen brengen mensen en installaties in gevaar. Afhankelijk van de geografische ligging en van het risico van aardbevingen zullen gebouwen en infrastructuur aardbevingsbestendig gepland en uitgevoerd moeten worden.

  Installatiebouwers, die elektrische schakelinstallaties aardbevingsbestendig willen bouwen, moeten verschillende punten in acht nemen.
  Waar staat de installatie?
  Welke eisen worden aan de installatie gesteld (specificaties)?
  Welke normen gelden voor het betreffende gebied/land en hoe moet die gedocumenteerd worden?

  Häwa als fabrikant van behuizingen legt de focus op de aardbevingsbestendige uitvoering van het omhulsel, zodat IT- en Telecom-installaties, elektrische (zekerheids-)instellingen en schakelinstallaties als belangrijke bestanddelen van de technische infrastructuur in gevallen van nood hun functie kunnen vervullen.

  Voortbouwend op het model H395 volgde een aardbevingsbestendig ontwerp volgens de hoogste eisen  van de GR-63 Core tot Zone 4 als ook UBC1997 en EN 1090-2 (vroeger DIN 18800-7).Het bewijs van de structurele integriteit van de behuizing en de vereiste belasting (dak: 45,4 kg en binnenruimte 454 kg) werd uitgevoerd middels een FEM-berekening.

  Ter voorbereiding voor de functiebescherming van de schakelinstallatie bieden wij berekeningen op basis van verdere standaards aan, zoals b.v. EN,DIN. Belangrijk zijn de gegevens van de componenten, de verdeling daarvan in de behuizing voor het type bevestiging (b.v. op een montageplaat of op railsystemen).

  Printhäwa GmbH