Vul hier uw zoekterm in
 • Adviseur vinden
  Nederlands

  Systeemstroomrailsbewerking met gereedschap häwa

  Bij het monteren van stroomrailsystemen in de schakelkast is het noodzakelijk de rails dienovereenkomstig te buigen, te knippen of de zetten. Om deze werkzaamheden zo efficiënt en braamvrij mogelijk uit te voeren, is het noodzakelijk om speciaal gereedschap te gebruiken voor het bewerken van de systeemstroomrails. Bij häwa vindt u een selectie van productoplossingen voor uw werkplaatsuitrusting.

  Bewerken van systeemstroomrails met buigmachines

  Systeemstroomrails zijn meestal gemaakt van aluminium of koper. Afhankelijk van hoe u bij de bouw van schakelkasten het meest systeemstroomrails verwerkt, biedt häwa u met de serie AlCu-Press verschillende gereedschapsoplossingen aan. Onze gereedschappen voor het bewerken van systeemstroomrails worden hydraulisch bediend. Uiteraard vindt u in ons assortiment ook de juiste elektrische- en luchthydraulische pompen voor de aandrijving.

  Systeemstroomrails knippen en ponsen

  Met de AlCu-Press: ponsen, op lengte knippen voor koper en aluminium, heeft u de mogelijkheid om massieve systeemstroomrails in te korten en met hetzelfde apparaat gaten te ponsen met een diameter van 6,5 tot 17 mm in systeemstroomrails met een maximale afmeting van 12 x 120 mm. Door de C-vorm van de ponsbeugel kunnen de te bewerken rails eenvoudig worden ingebracht. Een lijnlaser zorgt bij het ponsen voor een eenvoudige werkstukpositionering in de X-richting. De leveringsomvang van de AlCu-Press: ponsen, op lengte knippen omvat ook de AlCu-Press afstroper. Dit voorkomt dat het werkstuk vervormt bij het ponsen van rijen gaten met korte ponsafstanden.

  Systeemstroomrails buigen en zetten

  Met de AlCu-Press: buigen, zetten, kunt u massieve en gelamineerde aluminium- en koperrails buigen – tot afmetingen 12 x 120 mm. Daarnaast kunt u de railbuigmachine gebruiken om rails te zetten. Met het verzetgereedschap voor AlCu-Press buigt u rails tot 120 x 12 mm in een z-vorm met twee verzetranden. Verzetten tot maximaal 40 mm zijn mogelijk.

  De complete oplossing: AlCu-Press compleet

  Als alternatief voor de twee AlCu-Press-modellen vindt u onze complete oplossing AlCu-Press: compleet in het häwa-assortiment, dat de functies van de apparaten combineert. U kunt met één machine ponsen, op lengte knippen, buigen en zetten.

  Gereedschap voor bewerking van systeemstroomrails van häwa

  Vind nu het juiste gereedschap voor bewerking van systeemstroomrails! häwa biedt u een model voor knippen en ponsen en een apparaat voor buigen en zetten. Bent u op zoek naar een ruimtebesparende, compacte alles-in-één oplossing? Investeer in de AlCu-Press: Compleet! Mocht u nog vragen hebben, dan adviseren wij u graag persoonlijk. Neem vandaag nog contact met ons op, vind uw häwa-contactpersoon en optimaliseer uw werk aan de schakelkast met ons gereedschap voor bewerking van systeemstroomrails.

  Printhäwa GmbH