Vul hier uw zoekterm in
 • Adviseur vinden
  Nederlands

  Knabbelgereedschap voor nabewerkingen aan de schakelkast

  Bij het werken aan de afgewerkte schakelkast en aan behuizingen kan het nodig zijn om de reeds geponste gaten achteraf te vergroten of aan te passen. Met het knabbelgereedschap van häwa kunt u gaten zonder bramen vergroten en aanpassen op platen van plaatstaal, roestvast staal en aluminium. Ontdek nu het hoogwaardige, duurzame knabbelgereedschap van häwa.

  Knabbelen van plaatstaal met speciaal knabbelgereedschap

  Het maakt niet uit wat voor soort afwerking u aan de schakelkast moet doen - met het knabbelgereedschap van häwa verloopt het knabbelen van metaal of het bewerken van PVC-kabelgoten soepel en netjes. Daarom vindt u in ons assortiment een selectie van verschillende gereedschappen.

  Handhydraulisch knabbelgereedschap voor plaatstaal: de Powerman Mini

  De Powerman Mini van häwa is het optimale knabbelgereedschap, vooral bij het nabewerken van de afgewerkte schakelkast. Verschillende bewerkingsgereedschappen kunnen eenvoudig worden gemonteerd met de M10-schroefdraad van de Powerman Mini. Hiermee kunt u de volgende correcties aanbrengen:

  • Gaten met diameters van 4,5, 5,5, 6,5, 9 en 11 mm vergroten naar sleufgaten
  • Veranderen van een rond gat vanaf ø 22 in een vierkante uitsparing
  • Vergroten van vierkante uitsparingen vanaf 17,5 x 17,5 mm

  Met de Powerman Mini kunt u geponste gaten in plaatstaal, roestvast staal en aluminium platen braamvrij aanpassen. Bovendien maakt het gereedschap een bijzonder snelle en schone werkwijze mogelijk bij het knabbelen van metaal. In tegenstelling tot vijlen ontstaat er geen stof. In plaats daarvan blijft het ponsafval in het gereedschap liggen en valt het niet in de schakelkast.

  Spiebaantang voor het maken spiebanen

  Met onze handbediende spiebaantang kunt u bestaande gaten bewerken. Met behulp van de speciale stempel van de tang kunt u bestaande gaten uitbreiden met een spiebaan van 3,2 x 2 mm. De maximale plaatdikte voor de spiebaantang is 2,5 mm. Dit knabbelgereedschap wordt voornamelijk gebruikt bij het bewerken en knabbelen van plaatstaal, als een onderdeel met een draaibeveiliging in het reeds geponste gat moet worden gestoken. Door de universeel geschikte maat van de spiebaan, klikt de draaibeveiliging perfect in de spiebaan, waardoor het onderdeel niet kan draaien.

  Lamellenkniptang voor het bewerken van kabelkanalen

  Naast het ponsen en knabbelen van plaatstaal moeten bij de bouw van schakelkasten ook kabelgoten van PVC worden verwerkt. Met behulp van onze lamellenkniptang kunt u snel en eenvoudig afzonderlijke lamellen van de kabelgoten afknippen, bijvoorbeeld als kabelgoten in of uit de kabelgoot moeten worden gelegd. Voor het eenvoudig en braamvrij knippen van kabelgoten adviseren wij onze kabelgootsnijder.

  Ontdek het professionele knabbelgereedschap häwa

  Bewerk ponsgaten snel, zonder spanen of bramen met ons knabbelgereedschap voor plaatwerk en onze spiebaantang. Of pas PVC-kabelgoten aan met onze lamellenkniptang. Heeft u vragen of suggesties? Onze experts staan tot uw beschikking. Vind vandaag nog uw persoonlijke häwa-contactpersoon en optimaliseer uw werk aan de schakelkast met ons knabbelgereedschap.

  Printhäwa GmbH