Vul hier uw zoekterm in
 • Adviseur vinden
  Nederlands

  Ponsgereedschap: metaal met precieze vorm ponsen

  Bij werkzaamheden aan de schakelkast is het van groot belang om braamvrije gaten in het metaal van de kast te ponsen. Het häwa ponsgereedschap helpt u bij het ponsen van gaten in verschillende maten en vormen. Met onze duurzame, hoogwaardig ponsgereedschap kunt u snel en efficiënt verschillende metalen zoals plaatstaal, roestvast staal, koper en aluminium bewerken.

  Ontdek nu de selectie ponsgereedschappen en toebehoor van häwa!

  Gaten ponsen: plaatwerk hydraulisch ponsen

  Een gat in plaatwerk ponsen – het principe klinkt in eerste instantie niet ingewikkeld. Bij het ponsen van gaten in plaatwerk kunnen echter scherpe randen ontstaan. Zorg er bij het aanbrengen van de pons voor dat het gat op de juiste plaats wordt geponst. Daarom heeft u bij het bouwen van schakelkasten gereedschappen nodig die precies op deze toepassing zijn afgestemd. Zo kunt u uw werkprocessen bij het bouwen van schakelkasten optimaliseren en zo effectief mogelijk maken.

  Mobiele ponsgereedschappen en ponsgereedschappen voor werkplaatsuitrusting van häwa ondersteunen u hier.

  Mobiele hydraulische handpompen

  Mobiele hydraulische plaatponsen van häwa zijn ponsgereedschappen die handmatig worden bediend met een handpomp. Ze zijn onafhankelijk van energiebronnen, gemakkelijk mee te nemen en overal te gebruiken. Hoewel de hydraulische pompen handmatig worden bediend, maakt het gebruik van hydraulische vloeistof een hoge energieopwekking mogelijk bij het ponsen van verschillende materiaaldiktes. Voor het ponsen met mobiele handmatige hydraulische pompen is het noodzakelijk om de te ponsen plaat voor te boren, zodat de trekas door de plaat kan worden geleid. De trekas lijnt de stempel uit met de matrijs en trekt tegelijkertijd de stempel in de matrijs voor het ponsproces.

  Voordelen van hydraulische handpompen van häwa

  Hand-hydraulische pompen van häwa zijn bijzonder geschikt voor het werken aan een schakelkast. Zij bieden u de volgende voordelen:

  • flexibel ponsen van behuizingen en schakelkasten met behulp van innovatieve ponsgereedschappen voor metaal
  • handbediend en daarom gemakkelijk mee te nemen en overal inzetbaarsnel en precies ponsen van gaten
  • ponsen van verschillende materiaaldiktes met weinig inspanning, ponsranden zonder braamvorming
  • geen spanen, dus weinig afval bij het ponsen
  • ponsen van verschillende vormen door een breed scala aan ponsgereedschappen, b.v. rond, maar ook vierkant en rechthoeking, die ook in verschillende maten verkrijgbaar zijn.

  Handpompen voor plaatwerk: hoe het werkt

  häwa ponsgereedschapen zoals de Powerman Vario zijn mobiele handmatig te bedienen plaatbewerkingsgereedschappen. Bij gebruik komt de hydraulische olie die zich in het oliereservoir in de handgreep van het gereedschap bevindt, door te pompen in de cilinder. Zo ponst u met weinig moeite behuizingen en schakelkasten in verschillende plaatdiktes. Na het ponsen wordt het ventiel op het gereedschap losgelaten, waardoor de olie uit de cilinder terugstroomt in het oliereservoir. Het vervormde afvalstuk dat ontstaat tijdens het ponsproces zit in de matrijs. Het kan dus gemakkelijk worden verwijderd en valt niet in de kast.

  Een bijzonder praktisch kenmerk van de Powerman Vario is de beweegbare cilinder, die in het 3D-vlak kan worden gezwenkt. Hiermee kunt u het ponsgereedschap ook gebruiken als er weinig ruimte is of op lastige plekken in de schakelkast of behuizing. Om uw häwa hydraulische handpomp lang te behouden, gebruikt u onze hoogwaardige snijolie tijdens het ponsproces. Zo voorkomt u voortijdige slijtage van de matrijs en stempel en kunt u op lange termijn braamvrije uitsparingen ponsen.

  Naast de Powerman Vario biedt häwa ook een selectie van andere mobiele handpompen aan, bijvoorbeeld de Powerman Junior of de Powerman Step.

  Ponsbeugels: hydraulische pompen voor uw werkplaatsuitrusting

  Als alternatief voor het handhydraulische mobiele ponsgereedschap biedt häwa hydraulische ponsbeugels die worden aangedreven door lucht- of elektro hydraulische pompen. Onze series Quick-Press en Maxi-Press zijn bijzonder geschikt voor het bewerken van losse schakelkastdelen en voor het verwerken van tot 30 mm gezette plaatwerkdelen. Deze worden naar behoefte in de ponsbeugel gepositioneerd en moeiteloos geponst. Net als bij de mobiele gereedschappen bieden de ponsbeugels u de mogelijkheid om gaten in verschillende maten en vormen te ponsen door gebruik te maken van verschillende matrijzen en de passende stempels. Het verwisselen van de pons is heel eenvoudig door een draadstift los te draaien. Bij het ponsen met een ponsbeugel is voorboren niet nodig.

  Ponsgereedshap voor metaalbewerking van häwa

  Plaatwerk ponsen voor de schakelkast met gereedschap van häwa – braamvrij en effectief. Ontdek ons assortiment ponsgereedschappen en bijpassende toebehoor en optimaliseer uw werkprocessen. Nog vragen? Vind vandaag nog uw persoonlijke häwa-contactpersoon of stuur ons uw vraag via ons contactformulier. We kijken ernaar uit om samen met u uw ideale hydraulische ponsgereedschap te vinden.

  Printhäwa GmbH