Vul hier uw zoekterm in
 • Adviseur vinden
  Nederlands

  Robotcellen van häwa – de oplossing voor veilig, geautomatiseerd werken

  Robots zijn al niet meer weg te denken uit de industriële productie als het gaat om het automatiseren van werkprocessen. Het gebruik van robots verhoogt de productiviteit en de productieflexibiliteit. Bovendien stijgt de opbrengst door efficiënter werken van de robot.

  Om de veiligheid bij het werken met robotica te waarborgen, zijn beschermende behuizingen voor robots noodzakelijk. De robotbehuizing dient ter bescherming van de geschoolde werknemers die rond de robots werken of ze bedienen. In tegenstelling tot cobots zijn robots namelijk niet ontworpen om met mensen samen te werken in een directe werkomgeving. Meestal nemen robots zwaardere taken op zich en werken ze met hoge snelheden. Daarom moet het werk plaatsvinden in een beschermde ruimte - een robotcel.

  Robotinstallaties kunnen voor de meest uiteenlopende toepassingen worden gebruikt. Met het modulaire X-frame machineframe kan häwa aan de eisen voldoen.

  De opbouw van een modulair X-frame machineframe kan op maat worden vervaardigd uit gestandaardiseerde constructies, zodat deze op elk gebied van een installatie optimaal kunnen worden ingezet. Hierdoor kunnen gewicht en kosten aanzienlijk worden verlaagd.

  Door de combinatie van het modulair X-frame machineframe en robottoepassingen kunnen robotinstallaties op verschillende manieren worden ingezet. häwa ontwikkelt robotcellen met beschermende behuizingen die op maat worden aangepast aan de productie-eisen van uw bedrijf in combinatie met schakelkastsystemen.

  Hoe kunnen X-frame machineframes en robotica worden gecombineerd?

  Met het X-frame machineframe heeft häwa een oplossing ontwikkeld die voor een grote verscheidenheid aan robottoepassingen kan worden gebruikt. Er is de mogelijkheid om te kiezen tussen verschillende X-frame-profielen, afhankelijk van de belasting. De horizontale en verticale profielen zijn vervaardigd van verschillende stabiliteitsniveaus, die dankzij het modulaire ontwerp eenvoudig met elkaar kunnen worden gecombineerd. Het kabelwerk loopt in de profielen zelf, ook hier kunnen individuele aanpassingen worden gedaan.

  häwa biedt de volgende X-frame-profielen:

  • X-frame light-profielen
  • X-frame standaard-profielen 1,5 mm
  • X-frame Pro-X-profielen 3mm
  • X-frame robot-profielen 13mm
  • X-frame lasframes

   

  Hoe ziet de constructie van de robotbeschermbehuizing eruit?

  De opbouw van het modulair X-frame machineframe kan worden aangepast aan de hand van gestandaardiseerde constructies. De drie draagvermogens zijn op elkaar afgestemd, zodat ze in elk deel van een gebied optimaal kunnen worden gebruikt, afhankelijk van de vereisten. Gewicht en kosten worden zo aanzienlijk gereduceerd. Desgewenst kunnen hoogwaardige, spanningsvrij gelaste frames die in een portaalfreesmachine zijn bewerkt, in het X-framesysteem worden geïntegreerd. De ruiten van de robotcellen zijn meestal van polycarbonaat (Makrolon). Een optionele FEM-berekening zorgt er vooraf voor dat de vereiste stabiliteit van het machineframe kan worden gerealiseerd - want veiligheid en picknauwkeurigheid staan voorop.

  Oplossingen voor verschillende typen robots

  Verschillende robots vragen om verschillende oplossingen. häwa ontwikkelt robotcellen voor de meest voorkomende robottypes: Scara robots, Delta Pickers, knikarmrobots en lineaire aandrijvingen. De robots kunnen op verschillende manieren worden geïnstalleerd, afhankelijk van de eisen, het toepassingsgebied en de ruimte. Een vloeraanpassing is mogelijk, maar de robots kunnen ook zijdelings aan een wand worden gemonteerd, hangend of horizontaal op een werkblad - het modulair X-frame machineframe kan op maat worden aangepast. Afhankelijk van de mate van dynamische belasting zijn voor het modulair häwa X-frame machineframe drie verschillende belastbaarheden beschikbaar.

  häwa ondersteunt u bij het vinden van de juiste oplossing voor uw bedrijf. De robotcellen worden volgens uw wensen ontworpen. Het X-frame modulaire systeem bespaart tijd en kosten bij de installatie en constructie, terwijl het u maximale flexibiliteit biedt.

  Toepassingsvoorbeelden voor robotcellen

  Robotcellen worden in de meest uiteenlopende industrieën gebruikt. Elke robotcel ziet er anders uit, afhankelijk van de branche en de eisen die aan de robot worden gesteld. Samen met häwa kunt u unieke oplossingen voor uw bedrijf creëren.

  Toepassingsvoorbeelden voor robotcellen:

  • Complexe robotbehuizingen
  • Draai- en sorteersystemen
  • Robotmontagecellen
  • Robotcellen in productielijnen

  Robotcellen op maat van häwa

  häwa is uw robotcellenfabrikant voor maatwerkoplossingen volgens uw wensen en eisen! Zo profiteert u van de voordelen van het gebruik van robots en maakt u uw productie nog efficiënter. Met de uiterst functionele, veilige en op maat gemaakte robotbeschermingsinrichtingen van ons modulair  gepatenteerde X-frame machineframes kunt u geautomatiseerde processen in uw bedrijf precies volgens uw eisen realiseren.  Wilt u advies en meer weten over X-frame en onze robotcellen? Vind dan de juiste contactpersoon uit uw regio via onze contactpagina of vul het contactformulier in.

  Printhäwa GmbH