Vul hier uw zoekterm in
 • Adviseur vinden
  Nederlands

  Cobotonderstellen voor cobot-toepassingen

  Het gebruik van cobots in de industrie en productie neemt voortdurend toe. Om mensen en cobots productief en veilig te laten samenwerken, is het belangrijk om een geschikte werkomgeving te creëren. Daarom ontwikkelt häwa hoogwaardige machineframes voor cobot-toepassingen die flexibel, veilig en gestandaardiseerd zijn.

  Dit zijn cobotonderstellen. Deze onderstellen zijn gebaseerd op kant-en-klare schakelkastoplossingen die in verschillende varianten verkrijgbaar zijn. De gestabiliseerde besturingskasten met IP55 bieden ruimte voor kabels, technische componenten en bedieningselementen. Hierdoor kunnen cobot en mens veilig en zonder beperkingen samenwerken in een directe werkomgeving.

  Cobotbehuizingen van häwa

  Robotbehuizingen van häwa zijn in twee uitvoeringen verkrijgbaar: als cobotonderstel en als modulair cobotonderstel. De basis van beide frames is een gestabiliseerde besturingskast, die desgewenst modulair kan worden uitgebreid. De robotbesturingskasten of cobotbehuizingen bestaan uit een gesloten, gestabiliseerde behuizing dat door zijn eenvoudige ontwerp zeer kostenbesparend wordt geproduceerd. De schakelkast zelf bevat de elektronische besturingen van de robots of cobots, die van daaruit worden aangestuurd.

  De behuizing is beschermd volgens IP 55, er zijn deuren aan de voor- en achterzijde en de behuizing heeft ook ingebouwde filters, ventilatoren en montageplaten. De hoeken en randen van de cobotbehuizing zijn intern gestabiliseerd om de schakelkast nog stabieler te maken. Indien nodig kan de binnenruimte worden gescheiden of kunnen extra zwenkwielen, stelpoten of handgrepen worden aangebracht. Afhankelijk van het toepassingsgebied kunt u kiezen uit verschillende materialen voor het werkblad, waaronder aluminium, aluminium groefprofielen of gepoedercoat plaatstaal.

  Speciale kenmerken van het Cobotonderstel

  De ontwerpinspanning voor cobotbehuizingen is zeer gering, waardoor ook de fabricagekosten dalen. De behuizingsruimte is IP-beschermd voor elektrische componenten en bedieningselementen. Cobotonderstel zijn daarom ideaal voor toepassingen zonder speciale eisen aan het frame.

  Speciale kenmerken van het modulaire cobotonderstel

  Het modulaire Cobotonderstel is de uitgebreide versie van het eenvoudige cobotonderstel met meerdere verdiepingen of functieniveaus. Hier kan de behuizing worden uitgebreid met een aparte  verdieping – bijvoorbeeld een basisniveau voor transport met een palletwagen of vorkheftruck. Een andere mogelijkheid is om onder het werkblad een functieniveau met bedieningspanelen te installeren. Een ander niveau voor schakelaars, monitoren, toetstenborden, lades of extra opbergruimte is ook mogelijk. De installatie van extra functieniveaus kan naar wens worden aangepast.

  Cobotonderstellen ontwerpen met häwa

  häwa is specialist op het gebied van schakelkasten en behuizingen en vindt gegarandeerd altijd de perfecte oplossing voor u! Wij putten uit jarenlange ervaring en knowhow. In nauwe samenwerking met onze klanten ontwikkelen wij oplossingen die individueel zijn afgestemd op hun eisen. Laat u nu overtuigen door de schakelkastoplossingen van häwa. Neem contact op via ons contactformulier, laat een terugbelverzoek achter of vind uw persoonlijke contactpersoon bij u in de buurt.

   

  Printhäwa GmbH