Vul hier uw zoekterm in
 • Adviseur vinden
  Nederlands
 • Export pagina's
 • 08. juli 2021

  Lange levensduur, robuust en voordelig: filterloze schakelkastkoelunits van häwa

  Wain, 8 juli 2021. Elektrotechnische componenten in besturings- en schakelkasten produceren warmte. Om de gevoelige componenten tegen te hoge temperaturen te beschermen, moet deze warmte efficiënt uit de schakelkast worden afgevoerd. Met zijn filterloze schakelkastkoelunits heeft häwa GmbH het juiste antwoord op bijna alle eisen: ze zijn robuust, hebben een lange levensduur en zijn kostenbesparend.

  Elektronische of elektrotechnische componenten ingebouwd in een schakelkast zijn meestal ontworpen voor een maximale bedrijfstemperatuur van 50 ° C. Hoe lang de componenten kunnen worden gebruikt, hangt voor een groot deel af van de temperatuur: een temperatuur die 10°C lager is, verdubbelt de levensduur. Actieve systemen, d.w.z. koelunits die in de schakelkast zijn ingebouwd, bereiken het hoogste niveau van efficiëntie.

  Compact ontwerp en hoge koelvermogen

  De filterloze koelunits van de 3120-serie met thermostaat of elektronische regeling van häwa worden gekenmerkt door hun compacte ontwerp en tegelijkertijd hoge koelvermogen. De units zijn geschikt voor een breed scala aan toepassingen zoals schakelkasten en schakelapparatuur die zich bevinden in binnenruimten van industriële hallen, maar ook voor een serverruimte of technische ruimte voor het koelen van behuizingen of schakelapparatuur. Met extra opzetstukken kan hij ook buiten worden gebruikt. Ook hier heeft häwa al ervaring: er zijn bijvoorbeeld modellen geleverd aan een kraanfabrikant, evenals koelunits voor telecommunicatiesystemen en pompgemalen.

  De koeling of warmteoverdracht van de binnenkant van de kast naar buiten vindt bij alle apparaten plaats door middel van actieve koeling. De afdichting van de koelunit naar de schakelkast of behuizing, bereikt IP 54. Met een koelunit kan de schakelkast ook tot onder de omgevingstemperatuur gekoeld worden. Als koelmiddel wordt een ozonvrij, CFK-vrij koelmiddel R134a gebruikt. Als “gecertificeerd bedrijf” mag häwa ook de te vervangen koelunit met koelmiddel afvoeren.

  De omgevingstemperatuur heeft invloed op het koelvermogen

  Het koelvermogen is natuurlijk sterk afhankelijk van de omgevingstemperatuur: hoe koeler de omgevingstemperatuur, hoe hoger het koelvermogen. Het normale gebruiksbereik is plus 15 tot plus 60 graden Celsius. De vermogensklassen van de door ons vervaardigde häwa-koelunits variëren van 400 tot 2.600 watt. Ook vermogens tot 6.000 watt zijn haalbaar. Nog een pluspunt: de externe ventilator draait alleen in de koelstand, wat onnodig lawaai en vervuiling voorkomt. De in de fabriek ingestelde interne kasttemperatuur van plus 35 graden Celsius kan, na het verwijderen van de kap of voor koelunits met een display, van buitenaf worden gewijzigd.. Een aansluitmogelijkheid op de stekker voor deurschakelaars voor koelunits met een koelvermogen van 800 watt of meer maakt het mogelijk om het apparaat extern in/uit te schakelen zonder de stekker uit het stopcontact te halen.

  Een capillaire thermostaat schakelt de compressor en de externe ventilator (voor kleine koelunits direct, voor grote via een schakelaar). De schakelhysterese ligt rond de 6 Kelvin. Bij de modellen KF800 tot KF2400 wordt eventueel condenswater in het buitenste circuit verdampt. Hiervoor is geen extra component nodig, een beslissend voordeel van onze koelunits. Als er teveel condens ontstaat, bijvoorbeeld door een openstaande deur of een extreem hoge luchtvochtigheid, loopt het overtollige condenswater via een afvoerleiding door de opening aan de onderkant van het behuizingsdeksel weg of kan het worden afgevoerd door een slang aan te sluiten.

  Bij KF800 tot KF2400 vindt de elektrische aansluiting plaats via een steekklem op de achterwand van het de koelunit. De contrastekker is bij de levering inbegrepen. Bij de KF400 wordt de aansluitkabel door de achterwand van het apparaat geleid. De häwa koelunits zijn extreem stabiel. Bij gebruik volgens de normen is de levensduur vele jaren. Door onze jarenlange ervaring zijn er ook koelunits op de markt waarvan sommige pas na 15 jaar voor reparatie naar de fabriek kwamen.

  Meer op internet op: https://www.haewa.nl/schakelkastkoelunits

  terug naar de lijst

  Printhäwa GmbH