Schakelkastkoeling in speciale uitvoering

Waarom moet u daarvoor zorgen?

Het antwoord is simpel: een 10°C lagere temperatuur verdubbelt de levensduur van de elektrotechnische componenten in besturings- en schakelkasten. Actieve systemen, d.w.z. koelunits die in de schakelkast zijn ingebouwd, bereiken het hoogste niveau van efficiëntie. Onze filterloze koelunits van de 3120-serie met thermostaat- of elektronische regeling worden gekenmerkt door hun compacte ontwerp en tegelijkertijd hoge koelvermogen.

Veelzijdig in gebruik

De koelunits zijn geschikt voor het koelen van behuizingen en schakelkasten die zich bevinden in binnenruimten van industriële hallen, server- of technische ruimten. De koelunits zijn zelfs geschikt voor buitengebruik als ze worden aangevuld met aanbouwcomponenten. Voorbeelden hiervan zijn onze modellen voor een kraanfabrikant of koelunits voor telecommunicatiesystemen en pompgemalen. De koeling respectievelijk warmteoverdracht van de binnenkant van de kast naar buiten vindt plaats bij alle apparaten met actieve koeling (koelunit). De afdichting van de koelunit naar de schakelkast of behuizing, bereikt IP 54. Met een schakelkastkoelunit kan de schakelkast ook tot onder de omgevingstemperatuur gekoeld worden.

Hoe groot is de invloed van de omgevingstemperatuur op het koelvermogen?

Uiteraard is de koelvermogen afhankelijk van de omgevingstemperatuur: hoe koeler de omgevingstemperatuur, hoe hoger de koelvermogen. Het normale gebruikbereik is plus 15 tot plus 60 graden Celsius. De vermogensklassen van de door ons vervaardigde koelunits variëren van 400 tot 2600 watt. Maar we kunnen ook vermogens tot 6000 watt leveren.

Een pluspunt van onze koelunits: de externe ventilator draait alleen tijdens het koelen, geluid en vervuiling kunnen zo worden vermeden.

De in de fabriek ingestelde interne kasttemperatuur van plus 35 graden Celsius kan, na het verwijderen van de kap of voor koelunits met een display, van buitenaf worden gewijzigd. Een aansluitmogelijkheid op de stekker voor deurschakelaars voor koelunits met een koelvermogen vanaf 800 watt of meer maakt het mogelijk om de koelunit extern in/uit te schakelen zonder de stekker uit het stopcontact te halen.

Bespaar geld door geen extra componenten te gebruiken

Een capillaire thermostaat schakelt de compressor en de externe ventilator (voor kleine koelunits direct, voor grote via een schakelaar). De schakelhysterese ligt rond de 6 Kelvin. Bij de modellen KF800 tot KF2400 wordt eventueel condenswater in het buitenste circuit verdampt. Hiervoor is geen extra component nodig, een beslissend voordeel van onze koelunits. Als er teveel condens ontstaat, bijvoorbeeld door een openstaande deur of een extreem hoge luchtvochtigheid, loopt het overtollige condenswater via een afvoerleiding door de opening aan de onderkant van het behuizingsdeksel weg of kan het worden afgevoerd door een slang aan te sluiten.

Bij KF800 tot KF2400 vindt de elektrische aansluiting plaats via een steekklem op de achterwand van het de koelunit. De contrastekker is bij de levering inbegrepen. Bij de KF400 wordt de aansluitkabel door de achterwand van het apparaat geleid.

Schakelkast koelunits – Lange levensduur en robuust

De häwa koelunits zijn extreem stabiel. Bij gebruik volgens de normen is de levensduur vele jaren. Door onze jarenlange ervaring zijn er ook koelunits op de markt waarvan sommige pas na 15 jaar voor reparatie naar de fabriek kwamen.

Toepassingsgebieden

Oplossingen voor nagenoeg elke vereiste

Materiaal: plaatstaal of roestvast staal
Type: KF 400 of KF400U
Nominale spanning: 230 V AC
Regeling: thermostaat
Bovenste / onderste grenswaarde: 20 ° C / 50 ° C of 20 ° C / 45 ° C
Montagewijze: opbouw / ingebouwd
Afmetingen (B x H x D): 275 x 525 x 144 mm.

Produktzoeker

Materiaal: plaatstaal
Type: KF800RD of KF800U
Nominale spanning: 230 V AC
Bediening: compact of thermostaat
Bovenste / onderste grenswaarde: 20 ° C / 50 ° C of 20 ° C / 45 ° C
Montagewijze: opbouw / ingebouwd
Afmetingen (B x H x D): 395 x 980 x 190 mm.

Produktzoeker

Materiaal: plaatstaal
Type: KF1000RD
Nominale spanning: 115 V AC, 230 V AC, 400 V AC **
Bediening: compact
Bovenste / onderste grenswaarde: 20 ° C / 50 ° C
Montagewijze: opbouw / ingebouwd
Afmetingen (B x H x D): 395 x 850 x 190 mm.

Productzoeker

 

**Werking op 460V / 60 Hz mogelijk door opnieuw aan te sluiten op de plug-in terminal aan de achterkant

Materiaal: plaatstaal
Type: KF1200RD
Nominale spanning: 230 V AC
Bediening: compact
Bovenste / onderste grenswaarde: 20 ° C / 55 ° C
Montagewijze: opbouw / ingebouwd
Afmetingen (B x H x D): 400 x 1450 x 140 mm.

Produktzoeker

Zit uw koelunit er niet bij?

Ook voor uw wensen ontwikkelen wij een passende oplossing. Die zich aan uw behoeften aanpast.

Neem contact op!

Uw directe contactpersoon voor häwa

 

Meer producten over dit onderweerk

  • Verwarmingen
  • Filterventilatoren
  • warmtewisselaars
  • Koelunits
  • Toebehoor

häwa schakelkast klimatisering

Koelunits in de productzoekfunctie
Koelunits in de productzoekfunctie

Koeluntis van häwa kunt u in verschillende uitvoeringen krijgen. In de productzoekfunctie vindt u onze gestandaardiseerde oplossingen van roestvast staal of plaatstaal, die wij aanbieden.

Naar product selectie
häwa klimatisering
häwa klimatisering

De eisen aan klimatisering variëren afhankelijk van het doel. Daarom staat advies bij ons hoog in het vaandel. In onze catalogus vindt u standaardoplossingen die wij kunnen aanpassen aan uw wensen.

Download catalogus klimatisering
De häwa showtruck op tournee
De häwa showtruck op tournee

In 2021 komt de häwa showtruck weer naar u toe - wij presenteren flexibele oplossingen voor individuele toepassingsgebieden op de door u gewenste datum en locatie.

Extra informatie
Flyer voor de Roadshow 2021
Flyer voor de Roadshow 2021

We hebben de informatie over de Roadshow 2021 voor u samengevat in onze flyer.

Download de flyer "Sicher und Flexibel mit häwa" Roadshow

Stefan Rösch, afdelingshoofd klimatisering

In het overleg met de klant hecht ik veel waarde aan een realistische inschatting, dat is de enige manier om ervoor te zorgen dat de klant op lange termijn tevreden is. Er is bijvoorbeeld veel vraag naar onze 400 watt-koelunits omdat ze door hun compacte ontwerp bijzonder geschikt zijn voor kleine behuizingen. En mochten we in een project van mening zijn dat een bijzondere oplossing meer potentie heeft, dan gaan we daar met u over in gesprek.

Uw häwa adviseur voor X-frame
machinebehuizingen

häwa Nederland B.V.

+31 53 4321835

infonoSpamPlease@haewa.nl

www.haewa.nl

Uw directe contactpersoon met häwa

De velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.

Ja, ik heb de privacyverklaring gelezen en ga ermee akkoord dat de door mij verstrekte gegevens elektronisch worden verzameld en opgeslagen. Mijn gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het verwerken van mijn verzoek. Door het contactformulier in te dienen, ga ik akkoord met de verwerking.