Vul hier uw zoekterm in
 • Adviseur vinden
  Nederlands

  27. november 2023

  Bij het lossen van containers wordt wereldwijd gebruik gemaakt van robuuste häwa technologie

  Wain, 27 november 2023. Wanneer containerschepen in een haven over de hele wereld worden geladen of gelost, zijn daar meestal besturingskasten van häwa bij betrokken. Ze bevatten alle elektrische apparatuur en elektronica en vormen de technologische ruggengraat van de Straddle Carriers van Konecranes, een wereldwijde marktleider in de hijsbranche.

  Konecranes is een van de wereldmarktleiders in de hijsbranche en voorziet bedrijven in de productie- en procesindustrie, scheepswerven en havens van innovatieve hijstechnologieoplossingen. Met ongeveer 400 medewerkers ontwikkelt en produceert Konecranes Noell GmbH in Würzburg de zogenaamde Straddle Carriers. Ze worden voornamelijk gebruikt in containerhavens, waar ze containers vervoeren en stapelen die aankomen en vertrekken per schip, spoor en vrachtwagen. De Straddle Carrier bestaat uit een frame en een daartussen opgehangen hefinrichting (spreader), die met behulp van hijslieren verticaal kan worden verplaatst. Het frame is voorzien van een onderstel met wielen. De bestuurderscabine is aan de bovenkant van één uiteinde van het frame voorzien van een flens De Straddle Carrier beweegt over een container heen, waarna de spreader met de vier hoekbeslagen van de container vergrendeld wordt zodat deze kan worden opgetild. Konecranes bouwt deze voertuigen al meer dan 50 jaar en kan terugkijken op een totaalvolume van meer dan 3.600 geleverde Straddle Carriers wereldwijd.

  Konecranes werkt sinds 2004 samen met häwa

  Door de jaren heen zijn Straddle Carriers verder ontwikkeld, vooral op het gebied van elektronica. Omdat de behuizingen op een voertuig worden gemonteerd, wordt er aanzienlijke belasting op de behuizingen uitgeoefend, waarmee bij het ontwerp rekening moest worden gehouden. Gezocht werd een fabrikant die de technische kennis had om een betrouwbare oplossing te bieden zodat het eindproduct ook onder de zwaarste omstandigheden duurzaam en betrouwbaar inzetbaar was. Het was en is voor Konecranes belangrijk om een fabrikant te vinden die hoogwaardige schakelkasten produceert. Dit is waar häwa GmbH om de hoek kwam kijken; Konecranes werkt sinds 2004 succesvol met häwa samen.


  Per Straddle Carrier zijn 13 tot 15 häwa-behuizingen geïnstalleerd

  Konecranes Noell Straddle Carriers nemen taken op zich variërend van horizontal transport en stapelen in de containeropslag tot het laden en lossen van treinen of vrachtwagens. Operators kunnen kiezen tussen twee  hoogtes (één-over-twee)  of één over drie high-cube containers) met een laadvermogen tot 60 ton. Bovendien zijn Straddle Carriers geschikt voor het vervoeren van speciale goederen.  Aangedreven worden ze dieselhydraulisch, dieselelektrisch of door een bijzonder efficiënt en milieuvriendelijk hybride systeem.

  Om de verschillende processen in het dagelijkse terminalleven aan te kunnen, zijn de machines uitgerust met de nieuwste technologie. Er worden per Straddle Carrier 13 tot 15 behuizingen van häwa geïnstalleerd. Deze schakelkasten bevatten alle elektrische apparatuur en elektronica. Alle behuizingen zijn gemaakt van roestvast staal en sommige zijn voorzien van airconditioning. Omdat de behuizingen  op een voertuig worden gemonteerd en bij weer en wind worden gebruikt, is de stabiele constructive bijzonder belangrijk. Deze bijzonder veerkrachtige structuur wordt onder meer bereikt door de behuizingen op de hoeken te verstevigen.

  Meer op internet: https://www.haewa.nl/oplossingen-producten/referenties/konecranes-straddle-carrier

   

  terug naar de lijst

  Printhäwa GmbH