Vul hier uw zoekterm in
 • Adviseur vinden
  Nederlands

  Konecranes Straddle Carrier

  Feiten

  • Uitvoeren van taken variërend van horizontaal transport en stapelen in de containeropslag tot   het laden en lossen van treinen of vrachtwagens

  • Twee mogelijke hoogtes met draagvermogens tot 60 ton

  • Geschikt voor het vervoeren van speciale goederen

  • Aandrijving: naar keuze dieselhydraulisch, dieselelektrisch of door een bijzonder efficiënt en milieuvriendelijk hybride systeem

  • 13-15 bijzonder stevige roestvast stalen behuizingen, sommige voorzien van airconditioning, herbergen de elektrische apparatuur en elektronica

  De uitdaging

  Konecranes is een van de wereldmarktleiders in de hijsbranche en voorziet bedrijven in de productie- en procesindustrie, scheepswerven en havens van innovatieve hijstechnologieoplossingen. Met ongeveer 400 medewerkers ontwikkelt en produceert Konecranes Noell GmbH in Würzburg de zogenaamde Straddle Carriers. Ze worden voornamelijk gebruikt in containerhavens, waar ze containers vervoeren en stapelen die aankomen en vertrekken per schip, spoor en vrachtwagen.

  De Straddle Carrier bestaat uit een frame en een daartussen opgehangen hefinrichting (spreader), die met behulp van hijslieren verticaal kan worden verplaatst. Het frame is voorzien van een onderstel met wielen. De bestuurderscabine is aan de bovenkant van één uiteinde van het frame voorzien van een flens De Straddle Carrier beweegt over een container heen, waarna de spreader met de vier hoekbeslagen van de container vergrendeld wordt zodat deze kan worden opgetild. Konecranes bouwt deze voertuigen al meer dan 50 jaar en kan terugkijken op een totaalvolume van meer dan 3.600 geleverde Straddle Carriers wereldwijd.

  Door de jaren heen zijn Straddle Carriers verder ontwikkeld, vooral op het gebied van elektronica. Omdat de behuizingen op een voertuig worden gemonteerd, wordt er aanzienlijke belasting op de behuizingen uitgeoefend, waarmee bij het ontwerp rekening moest worden gehouden. Gezocht werd een fabrikant die de technische kennis had om een ​​betrouwbare oplossing te bieden zodat het eindproduct ook onder de zwaarste omstandigheden duurzaam en betrouwbaar inzetbaar was. Het was en is voor Konecranes belangrijk om een ​​fabrikant te vinden die hoogwaardige schakelkasten produceert. Dit is waar häwa GmbH om de hoek kwam kijken; Konecranes werkt sinds 2004 succesvol met häwa samen.

  De häwa-oplossing

  Konecranes Noell Straddle Carriers zijn universele machines met lage specifieke investeringskosten, die vrijwel geen structurele eisen stellen aan terminalinfrastructuren. Ze nemen taken op zich variërend van horizontal transport en stapelen in de containeropslag tot het laden en lossen van treinen of vrachtwagens. Operators kunnen kiezen tussen twee hoogtes (één-over-twee)  of één over drie high-cube containers) met een laadvermogen tot 60 ton. Bovendien  Straddle Carriers zijn geschikt voor het vervoeren van speciale goederen. Aangedreven worden ze dieselhydraulisch, dieselelektrisch of door een bijzonder efficiënt en milieuvriendelijk hybride systeem.

  Om de verschillende processen in het dagelijkse terminalleven aan te kunnen, zijn de machines uitgerust met de nieuwste technologie. Er worden per Straddle Carrier 13 tot 15 behuizingen van häwa geïnstalleerd. Deze schakelkasten  bevatten alle elektrische apparatuur en elektronica. Alle behuizingen zijn gemaakt van roestvast staal en sommige zijn voorzien van airconditioning. Omdat de behuizingen op een voertuig worden gemonteerd en bij weer en wind worden gebruikt, is de stabiele constructive bijzonder belangrijk. Deze bijzonder veerkrachtige structuur wordt onder meer bereikt door de behuizingen op de hoeken te verstevigen.

  Printhäwa GmbH