Vul hier uw zoekterm in
 • Adviseur vinden
  Nederlands

  Roestvast stalen 316 kast met koelunit voor fraudebestendig drukken van bankbiljetten

  Feiten

  • Hoge eisen aan koeling en dichtheid

  • Rekeing houden met vochtigheid, temperatuur en agressieve chemicalïen in de omgevingslucht

  • Speciaal product van roestvast staal 316 met geïntegreerde koelunit type KF1200 op basis van schakelkast type H370

  • IP 65 door aanpassing van sluiting en afdichting

  De uitdaging

  Over de hele wereld worden bankbiljetten van bijna elke valuta beveiligd tegen vervalsing met beveiligingsstrips en hologrammen. Beveiligingskenmerken die met de hoogste precisie moeten worden vervaardigd. Georg Sahm GmbH & Co. KG uit Eschwege is een wereldwijd erkende technologieleider op het gebied van automatische precisiewikkelmachines voor hoogwaardige vezels. In dit veeleisende gebied zijn meestal speciale oplossingen in de schakelkastbouw vereist. Wat telt in de samenwerking is de speciale knowhow van häwa in de ontwikkeling en fabricage van specifieke oplossingen, evenals het vermogen om te voldoen aan ambitieuze levertijden en duidelijk gedefinieerde budgetten voor dit soort projecten.


  Er werd opdracht gegeven voor een speciale oplossing voor de wikkeltechnologie die nodig is voor de productie van bankbiljetten. Vanwege de speciale kenmerken is geavanceerde technologie vereist voor de machines die Georg Sahm ontwikkelt en ter beschikking stelt. Met behulp van deze technologie kan worden gezorgd voor het nauwkeurig plaatsen van beveiligingsstrips in de toekomstige bankbiljetten. De schakelkast moet voldoen aan aanzienlijk hogere eisen op het gebied van koeling en dichtheid, hoge luchtvochtigheid en temperatuur en er moet ook rekening worden gehouden met agressieve chemicaliën in de omgevingslucht tijdens het fabricageproces

  De häwa oplossing

  Het moet een roestvrijstalen kast zijn, hoogte 2.000 millimeter plus sokkel 100 millimeter, breedte 800 millimeter en diepte 600 millimeter met een geïntegreerde koelunit. Op basis van de schakelkast type H370 is een uitvoering gemaakt van roestvast staal 316, die door het aanpassen van sluiting en afdichting is verhoogd naar IP65. De aan de zijkant te monteren bedieningsterminal wordt beschermd door een draaibare afdekkap.

  In de deur zit een ingebouwde koelunit type KF1200. De vermogensbehoefte van deze koelunit was vooraf door häwa bepaald. De koelunit is afgedekt met een beschermkap, die zorgt voor een scheiding van het luchtcircuit (luchtinlaat / -uitlaat) zodat een filterloze koelunit wordt gebruikt.
  De technische kenmerken werden verschillende keren geoptimaliseerd tijdens gezamenlijke projectwerkzaamheden voordat häwa een gedetailleerd aanbod deed. Op basis van de standaard H370 roestvast stalen kast, waarvan de beschermingsgraad door aanpassing van slot en afdichting werd verhoogd naar IP65, kwam häwa uiteindelijk met een oplossing die inmiddels meerdere keren is gefabriceerd. De filterloze koelunit, dat aan de voorzijde op de deur is gemonteerd, zorgt voor de nodige temperatuur. Resultaat: een specifieke speciale oplossing die voldoet aan de hoogste eisen. En dat ervoor zorgt dat mensen over de hele wereld hun boodschappen kunnen doen met fraudebestendige bankbiljetten.

  Printhäwa GmbH