Vul hier uw zoekterm in
 • Adviseur vinden
  Nederlands

  Koelunit aangepast voor gebruik in vervuilde omgevingslucht

  Feiten

  • Gewijzigde versie van de häwa standaardkoelunit KF 400 RVS 304 

  • Schakelkast koelunit kann als stand-alone worden gebruikt tot een omgevingstemperatuur van 50 graden Celsius

  • Koeling zelfs onder de omgevingstemperatuur

  • Extra filter om vervuiling van de koelunit te voorkomen

  • Extra filter van roestvast staal, dat gemakkelijk kan worden verwijderd, gereinigd en opnieuw kann worden gemonteerd

  • Kostenbesparing door eenvoudig te reinigen filter

  De uitdaging

  Een toonaangevende fabrikant in de voedingsindustrie stond voor een complex probleem. Met broodsnijmachines snijdt hij grote hoeveelheden brood. De brooddeeltjes die tijdens het snijden ontstaan, leiden regelmatig tot vervuiling van het koelcircuit van de gebruikte koelunit. De uitdaging voor häwa was om een kosteneffectieve oplossing te vinden die zou voorkomen dat de geïntegreerde koelunit vuil zou worden en die de klant in staat zou stellen een langdurig en soepel snijproces te hebben.

  De häwa oplossing

  De specialisten bij häwa namen de uitdaging aan en ontwikkelden een optimale technische oplossing voor de klant. Er werd een extra filter ontwikkeld om de vervuiling van de koelunit van de broodsnijmachine te voorkomen. De eenvoudig te verwijderen extra filter van roestvast staal kan eenvoudig door de klant worden gereinigd en opnieuw worden gemonteerd. Dit is een roestvast stalen gaas, die voor het koelcircuit is geïnstalleerd. Om tot deze oplossing te komen werd de beproefde häwa standaardkoelunit KF400 RVS 304 aangepast. De schakelkast koelunit kan als stand-alone unit worden gebruikt tot een omgevingstemperatuur van 50 graden Celsius. Het heeft twee afzonderlijke IP 54 gesloten luchtcircuits, elk met een ventilator. Koeling of warmteoverdracht van de binnenkant van de kast naar buiten vindt plaats door middel van actieve koeling (compressor). Hierdoor kan de schakelkast ook onder de omgevingstemperatuur worden gekoeld. Als koudemiddel wordt het ozonafbrekende, CFK-vrije koudemiddel R134a gebruikt. De filtercassette wordt nu via een uitsparing in het deksel in het gewijzigde model gemonteerd.

  Resultaat: De klant kan de broodsnijmachine permanent op industriële schaal gebruiken zonder dat de geïntegreerde koelunit herhaaldelijk wordt vervuild door vervuilde lucht. Dit maakt de productie aanzienlijk eenvoudiger – en er worden kosten bespaard. häwa heeft wederom een standaardapparaat met een technische specificatie zo aangepast dat het de optimale oplossing vormt voor een zeer bijzondere toepassing bij de klant.
   

  Printhäwa GmbH