Vul hier uw zoekterm in
 • Adviseur vinden
  Nederlands

  Gestandaardiseerde JetCell CO2-droogijsstraalreinigingscel

  Fakten

  • Aantrekkelijke designoplossing

  • Liftdeur met dubbelwandig Makrolon en opblaasbare dichting

  • Eenvoudige reiniging van de binnenste procesruimte door minimale schroefverbindingen

  • Vermindering van het procesgeluidsniveau van 120 db naar76 db

  • Geïntegreerde lade- en schakelkasten in UL-uitvoering

  • Geïntegreerde schakelkasten in UL-uitvoering

  De uitdaging

  acp systems AG, met hoofdkantoor in Schwäbische Zimmern ob Rottweil, is een wereldwijde technologieleider op het gebied van geavanceerde schone productie, gerelateerde procesautomatisering en systeemintegratie. De kerntechnologieën zijn droogijsstraalreiniging met quattroClean-technologie, microdosering en slimme handlingoplossingen voor flexibele materialen en folies. Sinds de oprichting in 1997 ondersteunt het bedrijf zijn klanten bij de ontwikkeling, planning en integratie van sterk geautomatiseerde processen in de productie, bijvoorbeeld in de elektronica-, medische en automobielindustrie.

  Voor de gestandaardiseerde JetCell CO2-droogijsstraalreinigingscel, die wordt gebruikt in inline, stand-alone en toepassingsspecifieke configuraties in flexibele, automatische productie, werd gezocht naar een machineframe dat voldeed aan alle eisen die nodig zijn voor een optimale werking. Deze geavanceerde technologie van acp systems AG reinigt componentoppervlakken met een droog, milieuvriendelijk en residuvrij proces. Het biedt geoptimaliseerde, nauwkeurige en herhaalbare reinigingsresultaten met een minimaal CO2-verbruik. De grootste uitdaging voor häwa was de noodzaak om het enorm hoge procesgeluidsniveau van ongeveer 120 db in de JetCell terug te brengen tot een waarde die ver onder de 80 db buiten de cel lag. Daarnaast was een optimale kabelgeleiding en het gebruik van liftdeuren gewenst. Bovendien moest het product er ook nog eens aantrekkelijk uitzien, niet in de laatste plaats om op beurzen visueel indrukwekkend te zijn.

  De häwa-oplossing

  häwa ging de uitdaging aan en ontwikkelde, zoals gebruikelijk bij dergelijke eisen, stap voor stap de optimale technologische oplossing - die ook indruk maakt door zijn aantrekkelijke uiterlijk. Dankzij dubbele wanden met speciale geluidsisolatie werd het procesgeluidsniveau buiten de cel verlaagd van 120 db naar 76 db. Daarbij wordt lucht afgezogen via een geïsoleerd labyrint in het bovenste gedeelte. Andere kenmerken zijn geïntegreerde schakelkasten in UL-uitvoering, verticale kabelgoten aan de zijkanten en een geïntegreerde lade. Deze lade dient om de koeler te integreren en kan optioneel ook worden gebruikt als plaats voor de robotbesturing. Een liftdeur met dubbel Makrolon en een opblaasbare dichting zorgt voor een optimale bediening, evenals het in hoogte verstelbare bedieningspaneel. Minimale schroefverbindingen maken het ook gemakkelijk om de binnenkant van de procesruimte schoon te maken. Zijdelings verwisselbare elementen zorgen ervoor dat de standaardcel variabel kan worden aangepast aan verschillende componentgroottes. En: de häwa-oplossing maakte indruk op de klant, niet in de laatste plaats vanwege het eenvoudige, elegante ontwerp.

  De häwa-ontwikkeling van de procesbehuizing dient als basis voor acp systems AG om zijn technologie en het bijbehorende proces perfect te implementeren. Als volautomatische reinigingscel werkt JetCell met quattroClean-droogijsstraaltechnologie op basis van CO2. Het reinigingsproces zelf bestaat uit vier fasen: impulsoverdracht, schokafkoeling, micro-explosie en oplosmiddeleffect. JetCell wordt gebruikt in de auto-industrie voor CMOS-camerasensoren en in de medische technologie om metaalbewerkingsresten te verwijderen. In de elektronica-industrie worden soldeer- en vloeimiddelresten op printplaten verwijderd. JetCell wordt ook gebruikt voor het laserstructureren van printplaten en het verwijderen van laserroetsporen.

  Printhäwa GmbH