Vul hier uw zoekterm in
 • Adviseur vinden
  Nederlands

  Met één druk op de knop het juiste gereedschap met KROMI-kasten

  Feiten

  • Uitgifte van gereedschap 24 uur per dag, 7 dagen per week

  • Krasbestendig, doorzichtig kunststof voor de uitgifteklep

  • Gebruik van speciaal zacht schuim met noppen om het gereedschap te beschermen als het in de uitgifteklep valt

  • Individuele legborden met telescopische uittrekelementen

  • Filterventilatoren kunnen ook worden gebruikt voor optimale ventilatie

  • Retourvak voor gereedschap voor naslijpen of reparatie

  De uitdaging

  Iedereen kent de praktische automaten die bijvoorbeeld op treinstations staan ​​en waar je gemakkelijk drankjes of versnaperingen uithaalt. Hetzelfde principe werkt ook in de professionele sector. KROMI Logistik AG, gevestigd in Hamburg, is een pionier in het optimaliseren van de beschikbaarheid van gereedschappen. KROMI speelt consequent in op de trends van de toekomst en staat voor Industrie 4.0. Met IT-genetwerkt gereedschapsbeheer- en controlesystemen maakt het bedrijf efficiënte digitalisering van gereedschapsbeheer mogelijk voor optimale processen.

  Een van de topproducten is de volledig geautomatiseerde gereedschapsuitgiftekast, die 24/7 in gebruik is bij bedrijven in een grote verscheidenheid aan industrieën over de hele wereld. In de praktijk gaat de technisch medewerker naar de kast, vraagt ​​via een RFID-chip artikelen zoals boren, verzinkboren, frezen, ruimers of wisselplaten op via een RFID-chip en krijgt direct het benodigde gereedschap. Een grote verscheidenheid aan processen lopen parallel, waaronder statistische gegevensverzameling en -overdracht, verbruikscontrole, nabestellingen en bevoorrading van de machines. KROMI werkt sinds 1998 samen met häwa GmbH. De sleutel tot succes ligt ook in de constante verdere ontwikkeling en optimalisatie van de kasten, waarvoor häwa grotendeels verantwoordelijk is.

  De häwa oplossing

  Nadat KROMI de wens had geuit om een ​​kast te ontwikkelen voor het uitdelen van gereedschap 24 uur per dag, 7 dagen per week en een globaal idee had van het uiterlijk en de functies, begon häwa met de ontwikkeling en fabricage. Alle wensen en eisen zijn door de verkoopafdeling uitgevoerd en vervolgens door de bouwafdeling uitgewerkt met behulp van een CAD-systeem. Hierdoor konden eventuele problemen in een vroeg stadium worden gesignaleerd en alternatieve oplossingen met de klant worden besproken.

  In de volgende stappen gebruikten de specialisten van häwa hun jarenlange know how in de speciale machinebouw. Eerst werden de benodigde onderdelen en materialen aangeschaft en werden machines voor het snijden en buigen geprogrammeerd. In het ultramoderne, volautomatische buigcentrum werden de platen gevormd, vervolgens werden de losse onderdelen aan elkaar gelast en in de gewenste kleur gespoten. Het opschrift van de fabrikant is in het plaatwerk gelaserd en er zijn draadeinden aangebracht om de doorschijnende, gekleurde Makrolon-ruit te bevestigen. Deze wordt verlicht met vier sequentieel gestuurde LED-segmenten. Na de eindmontage en inspectie wordt de afgewerkte kast ofwel direct geleverd of desgewenst tijdelijk opgeslagen om Just-in-Time productie mogelijk te maken. De gebruikte materialen voor de constructie zijn gekozen om de impact op het milieu en de kosten voor de klant te minimaliseren. Daarnaast is voor de uitgifteklep een krasvaste, transparante kunststof gebruikt, zodat deze permanent zicht geeft op het uit te nemen gereedschap.

  Een probleem dat moest worden opgelost, was om het gereedschap zo geruisloos en onbeschadigd mogelijk op te vangen wanneer het in de uitgifteklep viel. Hiervoor is een speciaal zacht schuim met noppen gebruikt. Bovendien zijn de afzonderlijke legborden gecombineerd met telescopische uittrekelementen voor het eenvoudig vullen van de kast. Zo kan de persoon die de kast vult met gereedschap een plank uittrekken en deze heel gemakkelijk vullen. Ook kunnen filterventilatoren worden gebruikt voor optimale ventilatie. Hiervoor bevat de kast een voorgelaserde uitsparing met aanhechtingen die indien nodig kunnen worden doorgesneden. Als de uitsparing volledig is, kan de ventilator worden geplaatst. Er wordt gebruik gemaakt van een FixCool filterventilator 3156-0092-24-70-00 van häwa met een 24V aansluiting. Een ander bijzonder kenmerk van de kast is een retourvak. Gereedschappen kunnen hier worden teruggezet voor naslijpen of reparaties en kunnen dus na de reparatie opnieuw worden gebruikt. Wereldwijd zijn er ongeveer 700 KROMI-kasten van häwa in gebruik.

   

  Printhäwa GmbH