Vul hier uw zoekterm in
 • Adviseur vinden
  Nederlands

  CoasterKart rijdt in pretparken dankzij robuuste electronicabehuizing van häwa

  Feiten

  • Op maat gemaakte behuizingsoplossing voor geavanceerde electronica.

  • Oplossing voor continue buitengebruik bij weer en wind.

  • Met UL-oplossing speciaal voor de USA.

  • Vermindering van het totale gewicht van de CoasterKart met 15 kg.

  • Levering volledig voorbereid, zodat direct door de klant verder kunnen worden verwerkt.

  De uitdaging

  JOSEF WIEGAND GMBH & CO. KG gevestigd in Rasdorf, Hessen, staat wereldwijd bekend als gevestigde fabrikant van rodelbanen, hangende achtbanen, kinder-, evenementen- en waterglijbanen. De innovatieve producten worden gebruikt in de Chinese bergen, in Europese pretparken, in Amerikaanse skigebieden, in winkelcentra, in tal van speeltuinen en zelfs op cruiseschepen. Voor de nieuwste product, de elektrisch bediende CoasterKart, werd een behuizing voor de electronica vereist, zowel voor permanent buitengebruik als voor de zeer verschillende eisen op verschillende continenten. De CoasterKart is een combinatie van een achtbaan en een rodelbaan. Passagiers kunnen bij de CoasterKart zelfstandig de snelheid regelen.

  De häwa oplossing

  Nadat de firma WIEGAND in eerste instantie met conventionele behuizingen "standaard" geëxperimenteerd had, werd al snel duidelijk dat hun mogelijkheden voor de CoasterKart op geen enkele manier voldoende waren. Zo kwamen de specialisten van häwa GmbH in het spel. In de CoasterKarts, met plaats voor twee personen, racen passagiers over één baan met bochten, loopings of kurketrekkers, sprongen en heuvels in de baan en kunnen zelf actief de snelheid van het voertuig bepalen met een gashendel. Dit vraagt ​​om geavanceerde elektronica - en dat is precies wat Wiegand nodig heeft: op maat gemaakte behuizingsoplossingen van häwa die voldoen aan de eisen van continue werking, zelfs bij weer en wind.

  Dit gaf de ontwerpers van häwa ook heel verschillende uitdagingen. Zo moest bij het eerste gezamenlijke project, geleverd aan de VS, de UL-goedkeuring worden verkregen. Hierdoor is de behuizing voor een park in Pigeon Forge/Tennessee gemaakt van roestvast staal en geleverd volgens de Amerikaanse veiligheidsvoorschriften. Door het gebruik van aluminium kon in volgende projecten het totale gewicht van de CoasterKart met ongeveer 15 kilogram verminderd worden. De behuizingen worden door häwa voorzien van wartelgaten, ventilatorinlaten en alle relevante functies, zodat ze direct in de voertuigen van Wiegand kunnen worden geïnstalleerd. Deze overtuigen vervolgens met geïntegreerde afstandsregeling, voor- en achterlichten, een contactloze LIM-aandrijving, TÜV-goedkeuring en DIN-certificering.

  Inmiddels zijn er al meerdere projecten gezamenlijk ontwikkeld door WIEGAND en häwa. Naast het eerste project in de VS rijden de CoasterKarts al op parken in Chiang Mai in het noorden van Thailand, in Wales en in het 17 hectare grote pretpark Thüle bij Oldenburg. Het systeem in Thüle is 550 meter lang, er zijn vier tunnels geïntegreerd. Het gaat langs dinosaurussen, want het thema van de spectaculaire voorziening in het park is "Lost World". Om deze reden hebben zowel de voertuigen als de ingebouwde elektrische behuizing een gecompliceerde speciale verfafwerking. Dit is de eerste en tot nu toe enige CoasterKart-faciliteit in Duitsland.

  Printhäwa GmbH