Vul hier uw zoekterm in
  • Adviseur vinden
    Nederlands

    28. januari 2021

    Hoe bankbiljetten fraudebestendig kunnen worden gemaakt: häwa levert de perfecte roestvast stalen kast.

    Wanneer speciale oplossingen nodig zijn in de schakelkastbouw, komt häwa GmbH in actie. Zelfs in zeer gevoelige gebieden: dankzij de geavanceerde technologie van Georg Sahm GmbH & Co. KG uit Eschwege en de speciaal voor dit doel door häwa ontwikkelde schakelkastoplossing, kunnen fraudebestendige bankbiljetten over de hele wereld worden bedrukt.

    Wain, 26 januari 2021. Wanneer twee toonaangevende specialisten samenwerken, zijn uitzonderlijke resultaten onvermijdelijk. häwa GmbH, de gerenommeerde kwaliteitsleverancier in de schakelkastbouw, en Georg Sahm Maschinenfabrik werken al jaren zeer succesvol samen. Het nieuwste gezamenlijke product vormt de basis voor wereldwijd veilig betalingsverkeer. De toonaangevende technologieën voor het produceren van fraudebestendige bankbiljetten komen ook uit Duitsland.

    Over de hele wereld zijn bankbiljetten van bijna elke valuta beveiligd tegen vervalsing met veiligheidsstrips en hologrammen. Veiligheidskenmerken die met de hoogste precisie moeten worden vervaardigd. Georg Sahm GmbH & Co. KG uit Eschwege is niet alleen een wereldwijd erkende technologieleider op dit gebied op het gebied van automatische precisiewikkelmachines voor hoogwaardige vezels. Het is ook al vele jaren klant en partner van häwa als het gaat om speciale oplossingen in de speciale kastenbouw. Voor Georg Sahm Maschinenfabrik spelen korte ontwikkeltijden en duidelijk gedefinieerde budgetten een belangrijke rol naast de uitgebreide knowhow van häwa.

    Een bijzonder lastige oplossing werd gevraagd aan häwa voor de productie van bankbiljetten voor een internationale bankbiljettenfabrikant. De behuizing van de kast moet voldoen aan aanzienlijk hogere eisen op het gebied van koeling en beschermingsgraad  om onder specifieke fabricageomstandigheden veiligheidsstrips in het toekomstige bankbiljet te kunnen plaatsen. De grootste uitdagingen hier zijn hoge luchtvochtigheid, hoge temperaturen en agressieve chemicaliën in de omgevingslucht.

    "Onze langdurige samenwerking en onze kennis van de vakbekwaamheid voor speciale oplossingen vormden de basis voor de optimale oplossing die we nu hebben bereikt", legt Martin Schmidt, Hoofd Inkoop bij Georg Sahm, uit. Het moet een roestvast stalen kast zijn, hoogte 2000 millimeter plus sokkel 100 millimeter, breedte 800 millimeter en diepte 600 millimeter met een geïntegreerde koelunit. Hiervoor moest häwa eerst het koelvermogen van de koelunit bepalen. Er zit nu een ingebouwde koelunit type KF1200 in de deur. De koelunit is afgedekt met een beschermkap, die zorgt voor een scheiding van het luchtcircuit (luchtinlaat / -uitlaat) zodat er gebruik wordt gemaakt van een filterloze koelunit.

    Een voorzetdeur met een zichtvenster ter bescherming van de geïnstalleerde terminal was ook vereist, evenals een dak met gaten voor de kabelinvoer en een volledig machinaal bewerkte montageplaat met ongeveer 150 draadgaten en andere specifieke vereisten.

    Voordat häwa een gedetailleerde offerte indiende, werden de technische kenmerken in gezamenlijk project meerdere keren geoptimaliseerd. Op basis van de standaard roestvast stalen kast van het type H370, waarvan de beschermingsgraad door aanpassing van het slot en de afdichting werd verhoogd naar IP65, kwam häwa uiteindelijk met een speciaal ontwerp van RVS 316, dat al meerdere keren is gefabriceerd. Resultaat: een specifieke oplossing die voldoet aan de hoogste eisen. En die ervoor zorgt dat mensen over de hele wereld hun inkopen kunnen doen met fraudebestendige biljetten.

    terug naar de lijst

    Printhäwa GmbH