Vul hier uw zoekterm in
  • Adviseur vinden
    Nederlands

    03. mei 2022

    häwa perfectioneert het snijden van brood met een speciaal aangepaste koelunit

    Wain, 3. Mai 2022. Het bakken van brood behoort ongetwijfeld niet tot de kernbekwaamheden van een toonaangevende fabrikant van schakelkasten en behuizingssystemen. häwa GmbH komt echter altijd in het spel wanneer technologisch geavanceerde oplossingen voor een breed scala aan industrieën worden gezocht. En dankzij een aangepaste koelunit hebben de specialisten uit Wain nu zelfs het snijden van brood geperfectioneerd.

    Een toonaangevende fabrikant in de voedingsindustrie stond voor een complex probleem. Met broodsnijmachines snijdt hij grote hoeveelheden brood. De brooddeeltjes die tijdens het snijden ontstaan, leiden regelmatig tot vervuiling van het koelcircuit van de gebruikte koelunit. De uitdaging voor häwa was om een kosteneffectieve oplossing te vinden die zou voorkomen dat de geïntegreerde koelunit vuil zou worden en die de klant in staat zou stellen een langdurig en soepel snijproces te hebben.


    Speciaal extra filter voorkomt vervuiling

    De specialisten bij häwa namen de uitdaging aan en ontwikkelden een optimale technische oplossing voor de klant. Er werd een extra filter ontwikkeld om de vervuiling van de koelunit van de broodsnijmachine te voorkomen. De eenvoudig te verwijderen extra filter van roestvast staal kan eenvoudig door de klant worden gereinigd en opnieuw worden gemonteerd. Dit is een roestvast stalen gaas, die voor het koelcircuit is geïnstalleerd. Om tot deze oplossing te komen werd de beproefde häwa standaardkoelunit KF400 RVS 304 aangepast. De schakelkast koelunit kan als stand-alone unit worden gebruikt tot een omgevingstemperatuur van 50 graden Celsius. Het heeft twee afzonderlijke IP 54 gesloten luchtcircuits, elk met een ventilator. Koeling of warmteoverdracht van de binnenkant van de kast naar buiten vindt plaats door middel van actieve koeling (compressor). Hierdoor kan de schakelkast ook onder de omgevingstemperatuur worden gekoeld. Als koudemiddel wordt het ozonafbrekende, CFK-vrije koudemiddel R134a gebruikt. De filtercassette wordt nu via een uitsparing in het deksel in het gewijzigde model gemonteerd.

    Resultaat: De klant kan de broodsnijmachine permanent op industriële schaal gebruiken zonder dat de geïntegreerde koelunit herhaaldelijk wordt vervuild door vervuilde lucht. Dit maakt de productie aanzienlijk eenvoudiger – en er worden kosten bespaard. häwa heeft wederom een standaardapparaat met een technische specificatie zo aangepast dat het de optimale oplossing vormt voor een zeer bijzondere toepassing bij de klant.

    Meer op internet op: www.haewa.nl/oplossingen-producten/referenties/koelunit-aangepast-voor-gebruik-in-vervuilde-omgevingslucht

    terug naar de lijst

    Printhäwa GmbH