Vul hier uw zoekterm in
 • Adviseur vinden
  Nederlands
 • Export pagina's
 • 15. september 2020

  Het modulair machineframe, häwa X-frame inspireert het vakpubliek

  Het modulair machineframe van häwa is een succesverhaal in termen van functionaliteit, flexibiliteit, praktische relevantie en doordacht ontwerp. De toepassingsgebieden worden voortdurend uitgebreid. In het najaar gaat häwa op tournee met het modulair machineframe, häwa X-frame, in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk.

  Omdat de eisen aan machineframes in verschillende toepassingsgebieden steeds veeleisender en gevarieerder worden, heeft häwa het modulair machineframe, häwa X-frame, nog flexibeler gemaakt.

  Het modulaire systeem, gepatenteerd in 2008, kenmerkt zich door het feit dat de externe buitenliggende klepdeurtjes op de verticale steunen gemakkelijk te openen zijn. Alle kabels en leidingen die in het machineframe kunnen worden ondergebracht, zijn daar vrij toegankelijk. De modulaire opbouw is uitgebreid, waardoor de montage ter plaatse nóg gemakkelijker, sneller en dus kosteneffectiever is. Soms leidt dit wel tot een tijdsbesparing van 30 procent.

  In principe wordt elk modulair machineframe, häwa X-frame, bij häwa ontworpen en geproduceerd volgens de wensen van de klant. Dankzij de intensieve uitwisseling tussen eindgebruikers en fabrikanten is het de afgelopen jaren mogelijk geweest om het product continu te optimaliseren. Projectmanager Volker Ott: “We hebben het onderwerp van het machineframe consequent verder ontwikkeld en aangepast aan toekomstige eisen en wensen. Dit omvat ook het nog beter, efficiënter en veiliger maken. Ons doel is om voor elke klantbehoefte de perfecte oplossing te creëren. ”Hij benadrukt dat vooral ergonomie en design in veel bedrijven een steeds belangrijkere rol spelen:“ We kunnen onze oplossingen hierop aanpassen en zo een hoge mate van individualiteit creëren. ”

  Het modulair machineframe, häwa X-frame, wordt momenteel vooral gewaardeerd in branches waar robots worden gebruikt. De positie van de machine maakt niet uit, er kunnen hangende, staande of zijdelings werkende aanpassingen worden aangebracht. Zo kunt u bij de montage van het modulair machineframe, häwa X-frame, kiezen uit drie verschillende belastingsstabiliteiten: framesteunen van 1,5 mm plaatstaal, Pro-X-beugels van 3 mm plaatstaal en bijzonder robuuste robotbeugels met 13 mm plaatstaal. De steunen zijn compatibel en kunnen daarom binnen één systeem worden gecombineerd. Dit voorkomt overdimensionering, bespaart gewicht en kosten. Hiervoor biedt häwa al in de planningsfase een optionele FEM-berekening aan om de positienauwkeurigheid en het trillingsgedrag optimaal op elkaar af te stemmen. De zichtvensters van de robotcellen/ robotmachineframes zijn gemaakt van polycarbonaat, waarbij ook hier de materiaaldikte vrij te kiezen is. Voor speciale ontwerpen kunnen ook andere materialen worden gebruikt.

  Op het gebied van laserbescherming is voor het modulair machineframe, häwa X-frame, een standaard ontwikkeld die tot laserbeschermingsklasse 4 kan worden gebruikt. Voor dit doel biedt häwa vooraf ontworpen lasercomponenten die bijdragen aan effectieve laserbescherming. Hieronder vallen bijvoorbeeld overlappende deursystemen, laserbeschermingskozijnen, labyrinten en bijbehorende zichtvensters. Voor lasers met hogere vermogens bouwt häwa beschermende laserbeschermingscellen met actieve laserbescherming zoals Laserspy. Op basis hiervan kunnen bij het modulair machineframe, häwa X-frame, ook lichtdichte machineframes worden opgesteld, die zich vooral hebben bewezen in las- en lijmsystemen, waarbij het risico bestaat dat UV-licht, dat schadelijk is voor het menselijk oog, naar buiten kan dringen. Lichtgevende systemen worden ook gebruikt in optische meetsystemen. Om de laatste reflecties te vermijden, kunnen deze lichtdichte machineframes in het interieur mat zwart worden gecoat.

  Voor hygiënische ruimtes, bijvoorbeeld in de voedings-, dranken-, chemische en farmaceutische industrie, wordt het modulair machineframe, häwa X-frame, in RVS verwerkt in de versies RVS 304 en RVS 316. Deze machineframes worden ook met succes gebruikt in cleanrooms voor de productie van fotovoltaïsche systemen en bij de productie van wafers (halfgeleiders) . häwa ontwerpt gespoten versies voor verschillende cleanroomklassen. Andere materialen voor de constructie van het modulair machineframe zijn mogelijk, bijvoorbeeld bij galvaniserings- of in coatingprocessen die veel moeten worden gereinigd. De oppervlakken van het machineframe, häwa X-frame, in de hygiëneruimte zijn dienovereenkomstig gemaakt en alle schakelkasten zijn voorzien van de juiste afdichtingen.

  De deursystemen op het modulair machineframe, häwa X-frame, zijn gestandaardiseerd en kunnen op verschillende systemen worden toegepast. Dit geldt zowel voor scharnierende deuren, schuifdeuren, liftdeuren, vouwdeuren, pneumatische en elektrische deursystemen. Handgrepen, scharnieren en aanslagen worden naar wens van de klant verwerkt.

  Met name liftdeursystemen hebben zich in het verleden bewezen doordat ze te allen tijde een snelle, veilige, traploze en vrije toegang tot het machineframe garanderen. häwa heeft hiervoor een systeem met een geïntegreerde aandrijflijn op de markt gebracht, dat kosteneffectief en ruimtebesparend is. Projectmanager Volker Ott: “Storende gewichtsssystemen behoren tot het verleden. Bij het machineframe, häwa X-frame, zijn de nodige geleiders ondergebracht in de verticale hoeksteunen. ”Met zijn verborgen kabelgeleiding en individueel spuitwerk is het modulair machineframe, häwa X-frame, een echte blikvanger met een hoge functionaliteit.

  Om het innovatieve modulair machineframe, häwa X-frame, in detail te kunnen presenteren, heeft häwa een monster van het machineframe, häwa X-frame, gebouwd die dit najaar op tournee gaat in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Deze wordt in een showtruck direct aan klanten en geïnteresseerden gepresenteerd. Afspraken hiervoor kunt u maken met uw häwa adviseur.

  terug naar de lijst

  Printhäwa GmbH