Vul hier uw zoekterm in
 • Adviseur vinden
  Nederlands
 • Export pagina's
 • 24. juni 2022

  häwa investeert ongeveer 15 miljoen euro in een volledig nieuw hoofdkantoor in Wain

  Wain, 24 juni 2022. häwa GmbH, een toonaangevende fabrikant van schakelkasten en behuizingen, heeft oog voor de toekomst en grote plannen. De Oberschwaben investeren zo'n 15 miljoen euro in een ruime nieuwbouw bij het hoofdkantoor in Wain. Eind 2022 staat de officiële start van het nieuwe hoofdkantoor, twee productiehallen en de eindmontage gepland.

  “Onze langetermijnstrategie werpt zijn vruchten af, zeker in tijden van crisis. Wij nemen beslissingen niet van de ene op de andere dag, maar plannen onze investeringen op de lange termijn”, zegt directeur Arno Müller. Het nieuwe gebouw is voor häwa een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van het bedrijf. Gepland zijn een nieuwe zeer efficiënte en duurzame poedercoatstraat en een modern kantoorgebouw. Aanzienlijke maatregelen om de efficiëntie te verbeteren en klantvriendelijkheid vergroten met moderne productie, ruime kantoren en moderne vergaderruimten.

  De cijfers zijn indrukwekkend. häwa zal de komende twee jaar ongeveer 15 miljoen euro investeren in haar nieuwe bedrijfsgebouw bij het hoofdvestiging in Wain. Het vloeroppervlak van de nieuwbouw bedraagt zo'n 15.000 vierkante meter, ruim 50 procent meer dan voorheen. Naast een royale 2.500 meter aan kantoorruimte komt er ook een geheel nieuwe, ultramoderne poedercoatstraat.

  Ook milieu-aspecten spelen bij häwa een grote rol. Gebouwd wordt volgens de energienorm EN40. Op hele dak komen zonnepanelen. In dat kader worden ook tien laadpalen voor elektrische voertuigen geplaatst. Met een eigen kantine biedt het bedrijf zijn medewerkers nog een innovatie.  Arno Müller: "Het begin van het grote project staat gepland voor november of  december van dit jaar, en we willen ons nieuwe pronkstuk in het najaar van 2024  in gebruik nemen".

  terug naar de lijst

  Printhäwa GmbH