Vul hier uw zoekterm in
  • Adviseur vinden
    Nederlands

    11. juni 2021

    De gereedschapswagen van häwa komt naar de toekomstige Zwitserse hightech-generatie.

    Widen, 10 juni 2021. häwa werkt al vele jaren samen met libs, het toonaangevende leerbedrijf in de Zwitserse hightechindustrie. Namens meer dan 130 bedrijven krijgen leerlingen van libs een solide basis voor hun professionele toekomst. En hier komt häwa om de hoek kijken: honderden jonge technici worden op verschillende locaties in Zwitserland opgeleid om häwa-gereedschappen veilig te gebruiken.

    Er vinden maximaal zeven cursuslessen per dag plaats met elk vier cursisten. Door de huidige situatie zijn de groepen verkleind, maar in onderling overleg wilden häwa en libs dit jaar de trainingen inhalen nadat deze in 2020 moesten komen te vervallen. Het hoofdkantoor van het de firma libs Schweiz AG is in Baden (Zwitserland), waar de meeste leerlingen hun opleiding beginnen. Daarnaast worden gedurende het jaar trainingen gegeven op de locaties Heerbrugg en Zürich-Oerlikon (beiden Zwitserland).

    De Firma libs als opleidingscentrum

    De firma libs leidt meer dan 1000 leerlingen op in verschillende beroepsgroepen in heel Zwitserland. Polymechanica, automatiseringstechnici, productiemonteurs, automatenmonteurs, ontwerpingenieurs, IT-specialisten, commerciële leerlingen en bouwers van installaties/apparatuur krijgen een gedegen basisopleiding en de belangrijke eerste stap in de professionele wereld. Afhankelijk van de duur van de opleiding is de tijd bij libs beperkt, omdat je werkt met grote partnerbedrijven, waar de aangeleerde basisstappen kunnen worden verdiept en in de praktijk kunnen worden geïmplementeerd. De al lang bestaande partnerbedrijven - häwa is er een van - zijn op verschillende gebieden actief. Een onderwijsvoorbeeld is de automatiseringstechnicus, met een opleidingsduur van vier jaar. Hier werken de leerlingen de eerste twee jaar bij libs en stappen daarna over naar een partnerbedrijf voor de tweede helft van de opleiding.

    De samenwerking met de partnerbedrijven moet gepland worden

    Alleen al op de locatie in Baden worden momenteel ongeveer 40 automatiseringstechnici opgeleid, bijna evenveel junior medewerkers als polymechanica. De partnerbedrijven plannen de opdrachten van de leerlingen in verschillende beroepen. De ontwerpers en IT-specialisten leren ook andere bedrijven kennen. Langetermijnplanning en een gegarandeerde overname van de leerlingen voor vijf jaar stellen libs als opleidingscentrum in staat om honderden leerlingen in verschillende beroepen in dienst te nemen en hun professionele ontwikkeling te bevorderen. Het is erg belangrijk dat we nauw kunnen samenwerken met de partnerbedrijven. Na het voltooien van hun basisopleiding kunnen veel leerlingen een baan in een van de partnerbedrijven aannemen of een "rugzak" vol waardevolle informatie hebben om te overleven op de arbeidsmarkt.

    Ook häwa levert als middelgroot bedrijf al jaren een bijdrage. Oliver Peter, directeur van häwa (Zwitserland) ag: “We hebben al vele jaren meerdere 100 leerlingen in deelgebieden van de mechanische bewerking kunnen opleiden en onze producten en hun voordelen kunnen demonstreren aan toekomstige schakelkastbouwers, elektroplanners, ontwerpers en projectmanagers. Enerzijds leveren wij de firma libs op het gebied van wandbehuizingen en gereedschappen - aan de andere kant geven we zoveel jongeren de knowhow om veilig met gereedschap te werken”.

    Over häwa (Zwitserland) ag

    40 jaar häwa (Zwitserland) ag (* 1981)! häwa (Zwitserland) ag, gevestigd in Widen, kanton Aargau, is een dochteronderneming van häwa GmbH uit de Zwabische stad Wain. häwa is een kwaliteitsaanbieder van elektrische schakelkasten, kastsystemen en doordachte behuizingsoplossingen voor de installatie van elektrische componenten. De uitgebreide service van häwa varieert van het eerste advies via concept, constructie, productie en montage tot logistiek. häwa produceert op drie locaties in Zuid-Duitsland met een gekwalificeerd team van circa 450 medewerkers. Naast Zwitserland is het bedrijf rechtstreeks vertegenwoordigd in verschillende Europese landen en de VS. Wereldwijde klantenondersteuning wordt door häwa geboden via filialen en lokale partners.

    terug naar de lijst

    Printhäwa GmbH